Часът на финала настъпи: Ето кога Алкарас и Щруф ще излязат в битка за трофея в Мадрид

от в 00:11 на 07.05.2023
Мирела Николова

Изминалите две седмици ни предложиха изобилие от тенис емоции и първокласни сблъсъци на Мастърса в Мадрид, но в крайна сметка всичко се свежда до днешния финал. В него титлата ще си оспорват миналогодишният шампион Карлос Алкарас и голямата изненада в турнира Ян-Ленард Щруф, а началото му ще бъде поставено в точно 19:30 часа българско време.

Германецът загуби двубоя си във финалния етап от пресявките на надпреварата, но късметът му се усмихна, предоставяйки му шанс да влезе в основната схема като "щастлив губещ". Световният №65 сграбчи възможността и по пътя си надделя последователно над играчи като Стефанос Циципас и Аслан Карацев, за да достигне до първия си финал на турнир от толкова висока категория. 

Щруф вече пренаписа историята, превръщайки се в едва първия "щастлив губещ", който ще спори за трофей от сериите Мастърс 1000, а днес има възможност да запише името си и като първия шампион, влязъл в турнира като "лъки лузър". Задачата му обаче е меко казано тежка, тъй като от другата страна на мрежата ще застане тенисистът, който няма загуба на клей за този сезон. Световният №2 триумфира на надпреварата в Барселона преди две седмици, а сега ще търси своята втора поредна титла пред родна публика.

До този момент Алкарас и Щруф имат общо 2 изиграни срещи помежду си, в които са си разменили по една победа. Всъщност успехът на германеца е постигнат в единствения им двубой досега на клей през 2021-ва на Ролан Гарос, но той трудно би могъл да бъде критерий за предстоящия сблъсък, имайки предвид колко сериозно израстване бележи младокът през последните 2 години. Вторият им мач пък се състоя през миналата година на Уимбълдън, когато испанецът отново срещна трудности, но все пак успя да надделее след петсетова битка.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Часът на финала настъпи: Ето кога Алкарас и Щруф ще излязат в битка за трофея в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | мадрид | програма | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook