Чекинато надделя над Баена. Пея спаси четири мачбола и реализира обрат над Мунар

от в 08:19 на 16.02.2019
В
Силно играещия на клей, Марко Чекинато надделя над Роберто Карбалес Баена след 7:6(3) 6:4.

В първата част двамата си размениха по един брейк за 2:2, а при 4:3 италианецът имаше точки за пробив, но не успя да ги реализира.

До края на сета повече възможности пред посрещащите нямаше, а това прати часта закономерно в тайбрек.

Там Марко реализира минибрейк още при 1:1, а при 6:3 успя  да реализира и втори такъв, а така и затвори сета в своя полза.



Втората част започна доста драматично, след като Чекинато проби, но Роберто съумя да се върне, след като реализира разкрилата се четвърта възможност пред него и запази шансовете си в мача.

Тези надежди обаче не просъществуваха дълго, защото още в следващото си подаване испанецът не можа да задържи сервиса си и отново даде аванс на Чекинато, а това беше и последния пробив за мача, което означаваше  победа за сицилианеца.



На полуфиналите Марко ще се изправи срещу Гуидо Пея, който надви друг испанец - Мунар в три сета 6:7(3) 7:6(11) 6:1 след като във втората част спаси цели 4 мачбола.

В откриващия гейм на мача Пея проби от третата се разкрила възможност пред него, а така и поведе.

Той съумя да запази аванса си чак до 4:3, където испанският му опонент се добра до 30:30, а от там взе и следващите две точки и реализира своя първи брейк. Двамата си размениха по още един такъв при 5:5, за да пратят частта в тайбрек.

Там испанецът беше по-стабилния тенисист и успя да надделее на три точки , за да може и да поведе в мача.

Втората част беше също толкова доста драматична, а Мунар реализира ранен брейк за 2:1, което му даде голяма доза сигурност и до повече брейкове не се стигна до 5:4.

Там той имаше възможноста да затвори срещата на свое подаване, но въпреки двата мачбола, които се разкриха пред него, той не се справи, и още при първата точка за брейк на Гуидо му даде да се върне в срещата. До 6:6 двамата се пробиха по още един път, но повече мачболове нямаше.



Така се стигна до тайбрек, където Мунар водеше почти винаги с минибрейк и дори имаше преднина от 5:3, която намаля едва до 6:5, но това означаваше и нова точка за затваряне на мача пред младия испанец.

Той не съумя да се справи със задачата, а при 7:8 изпусна и още една такава.

Най-накрая с много мъка, завърналият се от нищото Пея съумя да затвори сета, а така и да направи резултата 1:1.

В третата част пролича сериозна умора у Мунар след втория сет, а това доведе до брейк и затвърждаването му в първите два гейма, а до края на мача, испанецът бе пробит още два пъти от възможни три, докато на сервис на противника, той самият не реализира нито един брейк, а така и предаде мача с 6:1.

https://twitter.com/TennisTV/status/1096545917174497281?s=19https://twitter.com/ATP_Tour/status/1096539283798876163?s=19

Чекинато и Пея са играли 4 пъти досега, а италианецът води с 3:1 в срещите им.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чекинато надделя над Баена. Пея спаси четири мачбола и реализира обрат над Мунар В

Коментари





Следвайте ни в Facebook