Чекинато със страхотен обрат срещу Вавринка

от в 20:56 на 16.04.2019
В


Марко Чекинато осъществи изключително впечатляващ обрат срещу шампиона на ,,Мастърса” в Монте Карло от 2015-та година - Стан Вавринка, след като загуби първия сет на нула, а във втория съперникът му сервираше за успех в мача, но 11-тият поставен не се предаде и в крайна сметка направи ,,пълен ремонт” за крайното 0:6 7:5 6:3.

В рамките на целия първи сет Вавринка отпусна само десет точки на своя съперник, като италианецът нито веднъж не достигна до възможност за спечелване на гейм.

Швейцарецът доминираше играта изцяло, като уинърите от ракетата му се сипеха, сервисът му бе на висота, а същевременно шампионът от 2015-та умело разбалансираше Чекинато чрез използване на иначе типичните за играта на италианеца пуснати удари, както и излизания на мрежата, в които Стан демонстрираше страхотно чувство и рефлекси.

Марко, от друга страна, имаше затруднения с това ударите му константно да намират очертанията на корта и след точно 20 минути игра швейцарецът ,,върза геврек” на опонента си.

Статуквото на корта се задържа и в началото на втория сет, като Вавринка удължи серията си на поредни спечелени геймове на осем, реализирайки ранен пробив за начало на втората част.

След това Чекинато все пак спечели първия си гейм в срещата, като италианецът постепенно започваше да намира ритъм в играта си. В тези моменти той нямаше на какво да се надява обаче, след като сервисът на ,,Stan the Man” не остави никакви шансове на 11-тия поставен до 5:4.

Тогава изведнъж ръката на швейцареца се скова и той допусна серия от грешки, които върнаха Чекинато в двубоя. Италианецът, от своя страна заиграваше все по-вдъхновено, като при 6:5 той достигна до два поредни сетбола от ретур, когато последва нова непредизвикана грешка от ракетата на Вавринка, а по този начин частите бяха изравнени.



Швейцарецът все пак възобнови концентрацията си в третия сет, а в първите два сервис гейма на Чекинато той достигна до общо четири възможности за пробив, като и четирите бяха отразени от италианеца.

Това също оказа влияние върху Стан, който при 2:3 след поредица колебливи прояви и две поредни двойни грешки инкасира брейк. Пробивът се оказа и решителен, след като Чекинато бе солиден във всичките си подавания до края на срещата.

Така италианецът се класира за третия кръг на надпреварата в Монако, където ще се изправи срещу Гидо Пея, надиграл Марин Чилич малко по-рано днес.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чекинато със страхотен обрат срещу Вавринка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook