Чекинато смълча аржентинските фенове и грабна купата в Буенос Айрес!

от в 20:27 на 17.02.2019
В
Марко Чекинато не остави никакви шансове на местната "звезда" Диего Шварцман и го надигра по всички показатели за крайното 6:1 6:2. Това е трети трофей от АТП веригата за италианския тенисист след като през изминалия сезон триумфира в Умаг и Будапеща.

Още от първата минута италианецът бе по-напорист от двамата на корта и търсеше завършващите удари, докато Диего сякаш не бе напълно възстановен от епичния си мач с Доминик Тийм от снощи и движението му по корта не бе на обичайната висота.

Това пречеше на Шварцман да се наглася на време за ударите си и той често закъсняваше да се нагласи за топката, което водеше до множество нетипични за него грешки, а Чекинато методично увеличаваше преднината си, като в крайна сметка цифровото измерение от първия сет показваше 6:1 гейма в негова полза.

Втората част отново започна отлично за Марко, който натискаше постепенно с форхенда си своя опонент, омаломощавайки го и дочаквайки удобен за атака момент. 

Не след дълго сицилианецът се беше откъснал с 2:0, а при 3:1 имаше реален шанс да реши всичко в срещата, но нисичкият аржентинец все пак се измъкна, а след последната точка в гейма спечелна с изящен къс диагонал от бекхенд, той нададе мощен възглас, а публиката го подкрепяше все по-бурно.

В осмия гейм "гаучоса" отново бе изправен пред трудности след като изостана с 15:40, ала нещата бяха върнати в изходна позиция благодарение на две разигравания в които Диего бе по-стабилен и дочака грешката на противника.

За съжаление на зрителите обаче, Чекинато не спираше с феноменалните си отигравния и топовен бекхенд по диагонала, допълнен с още един уинър му дадоха възможност да сервира за трофея, а полуфиналистът от Ролан Гарос беше повече от убедителен, давайки само точка на Шварцман, което означаваше титла и пореден успех на любимите клей кортове за Марко Чекинато!

https://twitter.com/ArgentinaOpen/status/1097199028046049282?s=19

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чекинато смълча аржентинските фенове и грабна купата в Буенос Айрес! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook