"Честността е от първостепенно значение": ATP излезе с официална позиция по казуса на Синер

от в 00:09 на 21.08.2024
Елеонора Александрова

От ATP излязоха с официална позиция по казуса с Яник Синер. Вчера вечерта изтече информация, че италианецът се е провалил на два последователни допинг теста и в кръвта му са били открити ниски нива на метаболит на клостебол.

Въпросното забранено вещество спомага за по-бързото покачване на мускулна маса и Синер би трябвало да бъде наказан със спиране на състезателните права, но независим съд взе решение, че играчът е бил заразен по невнимание от своя физиотерапевт при разнасянето на крем върху тялото му, а от ATP застават изцяло зад гърба на своя световен номер едно.

"Смятаме, че Яник Синер няма вина, нито че е проявил небрежност. Също така ние вярваме в надеждността на процеса на разследване и на безпристрастната оценка по случая, съгласно Антидопинговата програма за тенис (ТАДП), която му позволи да продължи да се състезава.

Всичко това е едно тежко предизвикателство, с което ще трябва да се сблъска Яник и неговия екип, а случилото се демонстира необходимостта от това играчите и техните приближени, да полагат изключителни грижа и внимание при избора на добавки и продукти за възстановяване. Честността е от първостепенно значение в нашия спорт." - довърши ATP в официалния сайт на Тура.

Източник: ATP


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Честността е от първостепенно значение": ATP излезе с официална позиция по казуса на Синер Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook