Четвърти играч извън топ 100 на 1/8-финал: Младият Дрейпър продължава да впечатлява на US Open!

от в 21:08 на 02.09.2023
Мартин Петков

Джак Дрейпър най-после изглежда, че е успял да загърби кошмарния си тенис сезон, изпълнен с множество контузии, и отново се наслаждава на най-добрия си тенис, като се класира за втората седмица на US Open. Младият британец не спира да впечатлява при тазгодишното си авантюра в Ню Йорк и надгради над блестящия си успех срещу Хуберт Хуркач, като взе скалпа на участващия посредством "уайлд кард" домакински представител Майкъл Мо, надигравайки го 3-часов престой на корта - 6:4 6:2 3:6 6:3. По този начин световният номер 123 подпечата класирането си за осминафиналната фаза в турнира, където очаква да се изправи срещу победителя измежду Артур Риндеркнеш и осмия поставен Андрей Рубльов.

Още от самото начало на двубоя ясно пролича, че първите сервиси на двамата състезатели ще са от определящо значение за събитията на корта, като те разчитаха на завидна успеваемост при своите подавания и паритетът стоеше на дневен ред. С достигането на седмия гейм обаче се забелязаха известни колебания в играта на американеца, който сбърка лековато рутинни топки, при което Дрейпър вдигна оборотите и тръгна в атака, за да ни предложи поредица от отлични офанзивни акции, завършили с печелившо отиграване, и реализира фундаментален пробив, донесъл му успеха в откриващия сет.

На старта на втората част подемът в действията на британския левичар продължи с пълна сила и той осъществи ранен пробив, мигновено след който се сблъска с първите си неприятности на собствен сервис за срещата. Поставен под напрежение, световният номер 123 прибегна към прийома сервис-мрежа и отрази двете възможности за рибрейк пред Мо, като впоследствие използва придобития импулс от стореното, за да дублира аванса си в резултата и нямаше затруднения да се доближи на само сет разстояние от крайния успех.

С настъпването на третия сет домакинският представител подобри значително играта си, бивайки напуснат от всякакво напрежение, като засвидетелства уменията си в атакуващ план и изпълни поредица от страхотни офанзивни акции, за да излезе напред в резултата с пробив аванс. Впоследствие световният номер 89 се фокусира изцяло върху представянето си на собствен сервис, като нито за секунда не допусна предимството му да бъде застрашено и намали изоставането си в общия резултат на срещата, като напомни за "пълния ремонт", който сътвори над Джон Иснър в миналия си мач.

Импулсът в действията на Мо достигна връхната си точка на старта на четвъртия сет, когато американецът спечели безспорно най-атрактивното разиграване за целия двубой и реализира пробив още в дебютното подаване на левичаря. Оттам насетне обаче грешките в играта на участващия посредством "уайлд кард" тенисист се завърнаха с пълна сила и той на първо време инкасира рибрейк, преди постепенно Дрейпър да влезе в подем и ни предостави купища уинъри от основната линия, за да се сдобие с пробив аванс на свой ред и скоропостижно официализира триумфа си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Четвърти играч извън топ 100 на 1/8-финал: Младият Дрейпър продължава да впечатлява на US Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | джак дрейпър | майкъл мо

Коментари





Следвайте ни в Facebook