Чичо Тони: Федерер е най-голямата икона в историята на тениса и пример за подражание

от в 11:36 на 20.09.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер обяви оттеглянето си от тениса през миналата седмица, съобщавайки, че предстоящата отборна надпревара Laver Cup ще бъде последният турнир в неговата легендарна кариера. Въпреки че швейцарецът имаше надежди да се състезава и през следващия сезон, то контузията в коляното му, заради която претърпя редица операции, в крайна сметка го е принудила да се сбогува с тениса още в края на тази седмица.

Сред първите, които отправиха послание към Маестрото, бе неговият най-голям опонент, но и същевременно един от най-близките му приятели Рафаел Надал, а впоследствие към него се присъедини и чичо му Тони, който дълги години бе треньор на Рафа и бе главното лице неговият племенник да има положителен баланс срещу легендарния швейцарец.

"Федерер винаги е бил модел за подражание. Той нито веднъж не е бил груб или арогантен, никога не е карал публиката чрез жестове да аплодира или да го подкрепя, след като е направил страхотна точка. Той винаги е празнувал победите си по елегантен и скромен начин. Спомням си Финалния Мастърс на ATP през 2011 г. в Лондон, когато победи Рафа с 6-3 6-0 за час, а след мачбола наведе глава и не вдигна очи от земята, докато не се ръкува със съперника си на мрежата и не го потупа по гърба.

В най-добрите си времена Рождър беше в друга лига. Преди мачовете с него казвах на Рафа: "Ще има моменти, когато той ще те накара да се почувстваш напълно неспособен. Просто продължавай да се бориш и изчакай бурята да отмине". Той е най-голямата икона в историята на тениса", категоричен е Тони Надал.

Източник: First Sportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чичо Тони: Федерер е най-голямата икона в историята на тениса и пример за подражание Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | роджър федерер | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook