Чичо Тони: Няма да помогна на Алиасим да победи Надал, нито ще присъствам на мача

от в 22:03 на 27.05.2022
Мирела Николова

Чичо Тони безспорно е най-важната фигура в изграждането на Рафаел Надал като велик шампион, имайки предвид, че именно с негова помощ Матадора прави първите си стъпки в тениса и под неговото ръководство достига до върха на спорта и завоюването на 16 титли от Големия шлем. През 2017 г. двамата взеха решение да прекратят сътрудничеството си с цел Тони да се фокусира върху задълженията си като треньор в академията на Рафа, но през миналия сезон 61-годишният специалист се присъедини към екипа на Феликс Оже-Алиасим и от този момент нататък изпълнява ролята на главен треньор на канадеца.

Още тогава чичо Тони заяви, че ако племенникът му и Алиасим трябва да се изправят един срещу друг на някой турнир, то той няма да бъде на ничия страна и няма да присъства на конкретния двубой от уважение към двамата играчи. Испанецът изглежда напълно решен да спази обещанието си по време на предстоящия сблъсък в неделя, когато Надал и Оже-Алиасим ще се срещнат в битка за място в четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос. Това увери самият Тони Надал в интервю за ClayTennis през днешния ден, а ето и какви бяха точните му думи:

"Вече съобщих на Феликс, че няма да му дам съвети как да победи племенника ми. Преди всичко аз съм чичо на Рафаел, били сме дълги години заедно, работя за него в академията. В крайна сметка той ми е племенник, не мога да помогна на противника му да го победи. Същевременно няма да съветвам и Надал какво да направи, тъй като не би било етично, а и не е необходимо, защото той си има треньор. Независимо кой победи, ще бъда доволен", сподели чичо Тони.

Източник: Marca


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чичо Тони: Няма да помогна на Алиасим да победи Надал, нито ще присъствам на мача Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос | феликс оже-алиасим | чичо тони

Коментари





Следвайте ни в Facebook