Чили има има своя нов тенис герой: Световният номер 87 завоюва трофея в Сантяго!

от в 06:48 на 06.03.2023
Калоян Соколов

Николас Джари донесе огромна радост на чилийската публика, след като грабна трофея на ATP 250 турнира в Сантяго. Местният представител беше на само две точки от поражението, но не се предаде и в крайна сметка сломи съпротивата на аржентинеца Томас Мартин Етчевери, за да завоюва втората си ATP титла в своята кариера - 6:7(5) 7:6(5) 6:2. Така Джари от днес ще заеме рекордното си 52-ро място в световната класация, което маркира изкачване от точно 100 позиции, откакто новият сезон е стартирал. 

Първият сет протече изключително равностойно и играчите задържаха подаванията си без никакви проблеми. Единствената възможност за пробив беше пред чилиеца, но той изобщо не можа да влезе в разиграване на нея и така напълно закономерно се стигна до тайбрек, в който Джари се откъсна напред с мини пробив напред за 5:4, но оттам насетне не спечели нито точка повече и откриващата част отиде в актива на Етчевери.

Реакцията на 198-сантиметровия състезател беше мигновена и той веднага поведе с пробив в началото на втория сет. Преднината му обаче не просъществува дълго, защото световният номер 76 печелеше повечето дълги разигравания и се възползва от спада в процента на вкаран първи начален удар от страна на местния любимец, за да осъществи рибрейк и равенството в резултата беше възстановено. Така дойде ред за изиграването на нов тайбрек, където аржентинецът взе аванс от 4:2 точки и вече докосваше титлата, само че публиката вдъхна нужния кураж на своя фаворит, чийто тенис достигна до неподозирана висота през следващите минути и той затвори частта в своя полза, правейки поредица от страхотни уинъри.

Решителната част се превърна в просто формалност за Джари, който веднага си осигури пробив преднина, а неговият съперник капитулира напълно, след като предаде за втори път подаването си. Местният любимец пък загуби едва една точка на собствен сервис в целия сет и можеше да отпразнува най-щастливия миг в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чили има има своя нов тенис герой: Световният номер 87 завоюва трофея в Сантяго! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Николас Джари | Обзори | сантяго | томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook