Чилич бе на път да отпадне още на старта в Токио, Фонини с категоричен успех

от в 14:37 на 24.07.2021
Диана Андреева

Марин Чилич бе изправен пред сериозно изпитание на старта в Токио, но все пак откри кампанията си на Летните олимпийски игри с успех. Хърватският състезател реализира обрат над 261-вия в световната ранглиста Жоао Менезес - 6:7(5) 7:5 7:6(7) и така намери място във втория кръг на турнира.

Чилич не само, че показа колебания на корта, но бе на път да допусне немислим обрат от 5:0 40:0 в третия сет. Хърватинът пропиля солидния си аванс в решаващата част и дори спаси един мачбол, за да може след почти три часа и 30 минути игра да се справи със съпротивата на своя противник.

Мачът със сигурност заслужаваше вниманието на почитателите на спорта, тъй като независимо от голямата разлика в позициите в световната ранглиста, срещата бе оспорвана от първата до последната точка, а шампионът от Големия шлем бе на път да отпадне още в самото начало на Игрите в Токио.

В друга среща от деня Фабио Фонини донесе победа на страната си. Макар и неговият млад сънародник Лоренцо Музети да не успя да премине първия кръг на турнира, Фонини не срещна никакви трудности в сблъсъка с представителя на домакините Юича Сугита. Срещата завърши 6:4 6:3 в полза на италианеца и така той си осигури двубой с Игор Герасимов в спор за място на 1/8-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич бе на път да отпадне още на старта в Токио, Фонини с категоричен успех Диана Андреева
Теми:  
марин чилич | олимпийски игри | фабио фонини | юичи сугита

Коментари





Следвайте ни в Facebook