Чилич донесе втори трофей от Купа "Дейвис" на Хърватия (видео)

от в 16:35 на 25.11.2018
Калоян Пламенов

Хърватия спечели Купа "Дейвис", след като Марин Чилич победи Лука Пуй след 7:6(3), 6:3, 6:3 в решителния мач между "шахматистите" и Франция от финала на турнира.

По този начин страната спечели втората купа в своята история, а Чилич демонстрира страхотните си лидерски качества по време на финалните мачове от турнира и записа втора важна победа, която на практика донесе и успеха на страната му.

Във финалния двубой хърватите спечелиха с 3:1 победи и в крайна сметка Цонга и Чорич, които бяха готови да излязат на корта един срещу друг при запазила се интрига няма да проведат последния мач. 

По време на решителния мач Чилич не остави никакви шансове на своя портивник и в крайна сметка донесе голяма тъга на местните фенове в Лил, които наблюдаваха безпомощността на своята родина срещу силните хървати.

В първия сет пробиви нямаше и всичко се реши след тайбрек в който Чилич направи два решителни минипробива и с тях поведе с 6:3, а след това си взе точката на свой сервис.

Във втория сет Чилич проби в шестия гейм и след това си задържа всички подавания, а в третия решителен сет стигна до два пробива и в крайна сметка с лекота спечели срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич донесе втори трофей от Купа "Дейвис" на Хърватия (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
купа дейвис | люка пуй | марин чилич | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис статии

Коментари





Следвайте ни в Facebook