Чилич допусна обрат в първия си мач в Winston-Salem; Бублик също разочарова

от в 08:25 на 25.08.2021
Владислав Риждов

Марин Чилич регистрира ранно отпадане на старта на турнира в Уинстън-Сейлъм. Хърватинът бе надигран от Иля Ивашка след обрат - 6:4 5:7 4:6, след 2 часа и 48 минути на корта.

В откриващия сет двамата не показаха най-силната си игра. До 3:3 Ивашка и Чилич си бяха разменили по два пробива, а впоследствие бившият шампион от US Open имаше и още два шанса да излезе отново напред в резултата. Чилич не се възползва от възможностите си, но в края на частта реализира важен брейк, с който сложи точка на спора и поведе в общия резултат. През втората част хърватинът изглеждаше по-солидният от двамата и доминираше над съперника си. Световният №36 записа ранен пробив на сметката си, който успя да задържи до самия край. Чилич вече се виждаше като победител, сервирайки за победата при 5:3 в своя полза, но съперникът му имаше други идеи. Ивашка не само си върна пробива пасив, но до края на сета не даде нито гейм на съперника си, за да изравни резултата.

Решителната част протече равностойно. Чилич сякаш бе афектиран от пропуснатите шансове в края на втория сет и не се добра до нито един сериозен шанс да накаже съперника си. Ивашка от своя страна получи подем в представянето си. Беларусинът оползотвори третата си брейк точка в хода на частта, а до края бе непробиваем, заяисвайки първи успех над този съперник.

Александър Бублик също се сбогува с участието си в надпреварата. Емил Руусувуори не даде сет на казахстанеца и продължава напред, надделявайки с резултат 6:2 7:6(5).

В първата част финландецът тотално надиграваше своя съперник. Руусувоури бе стабилен от линията за сервис, като загуби само две точки на собствено подаване в отркиващия сет. Финландецът пречупи на два пъти сервиса на Бублик и се доближи само на сет от победата. През втората част и двамата си осигуриха шансове за брейк, но до такъв така и не се стигна. В тайбрека двамата също се движеха равностойно, но в самия му край Руусувуори наложи волята си и се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич допусна обрат в първия си мач в Winston-Salem; Бублик също разочарова Владислав Риждов
Теми:  
александър бублик | емил руусувуори | Иля Ивашка | марин чилич | Обзори | тенис турнир в уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook