Чилич е аут! Соуса го победи в три сета

от в 18:12 на 04.07.2019
В
Жоао Соуса поднесе изненадата на днешния ден като отстрани категорично в три сета Марин Чилич с 6:4 6:4 6:4 и е в трети кръг на Уимбълдън.



В първия сет финалистът от 2017-та имаше изключително труден старт и освен че загуби откриващото си подаване, беше сериозно застрашен да загуби и второто си такова, а на хърватина му трябваха 18 минути да успее да открие сметката си. Освен тромавия старт на Марин обаче Соуса имаше огромен принос за това да контролира началото на срещата, защото той беше повече от убедителен в изявите си. По пътя до затварянрто на сета Жоао успя да мине и през пасив от 0:40, за да може абсолютно заслужено с оглед на страхотната си игра да поведе.

Във втората част Чилич вдигна оборотите, ала така и не успяваше да пробие въпреки новия гейм, в който водеше 0:40 и имаше на разположение общо пет шанса за пробив. Соуса обаче отново сякаш беше по-концентрираният на корта и продължавайки да бъде почти перфектен, той държеше мача под контол и още при първата си възможност за брейк успя да пробие и да излезе отново напред, а този път доста по-безпроблемно Жоао се задържа в сета отново без да допусне пробив и поведе още по-убедително.



Ситуацията за Марин обаче стана още по-фатална, защото той освен двата си сета пасив, набързо изостана и с ранен брейк в третия сет. До края на двубоя Жоао не изпусна инициативата си и така чистата победа в негова полза стана факт, а Марин рано стегна куфарите на една от любимите си надпревари.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич е аут! Соуса го победи в три сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook