Чилич: Федерер ще се върне отново на върха на формата си

от в 21:27 на 23.04.2020
Диана Андреева

Марин Чилич вярва, че 20-кратният шампион от големия шлем - Роджър Федерер ще използва настоящото извънредно положение, за да се върне отново на върха на формата си.


Федерер


Има много въпроси как почивката ще се отрази на Федерер, който ще навърши 39 години през август. По-рано тази година световният номер 4 претърпя операция на дясното коляно и първоначално беше планирал да се върне по време на тревния сезон.


На фона на спекулациите Чилич смята, че няма какво да притеснява феновете на швейцареца. Световният №37 е спечелил само един от 10-те им преки сблъсъка досега, правейки това на US Open 2014, когато спечели първия си и единствен трофей на турнир от Големия шлем.


Федерер


„Роджър със сигурност ще се възползва от почивката, както винаги е правил“, каза Чилич в интервю за хърватски вестник. „Лично съм виждал колко завладяващо играят той и Надал, след като се завърнат от почивка или контузия."


„През цялата си кариера, Федерер често прави почивки от два или повече месеца и винаги се връщал в много по-добра форма след товa. Не мисля, че той е приключил. Смятам, че стимулът му ще бъде още по-голямо след края на пандемията."


Федерер


По време на видео на живо в Instagram заедно с Рафа Надал, Федерер коментира настоящото си здраве. Маестрото сподели, че е „доволен“ от рехабилитацията си. 


„Всичко с коляното ми е наред. Първите шест седмици бях наистина добри и след това възстановяването ставаше по-бавно “, обясни той. "Сега отново всичко е наред, но имам достатъчно време, така че няма за къде да бързам."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич: Федерер ще се върне отново на върха на формата си Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook