Чилич и Басилашвили откриха сезона на трева с победи в Щутгарт!

от в 20:40 на 08.06.2021
Петър Томов

Марин Чилич стартира с двусетов успех участието си на първия турнир на трева през сезона - Мерцедес Къп. Трикратният финалист на турнири от Шлема се наложи с 7:5 6:3 над участващия с уайлдкард представител на домакините Рудолф Молекер, за да запише 77-та си победа на тази настилка от общо 110 двубоя.

Началният удар беше основното оръжие на хърватина по време на срещата, записвайки 20 аса през нейното развитие, и той му се притече на помощ още в откриващия гейм. В него, 262-рия в света Молекер достигна до 5 възможности за пробив, но не се възползва от по-плахото начало на опонента си. Последваха 10 безпроблемни гейма за сервиращите след които резултатът беше 6:5 в полза на Чилич. Сервирайки за вкарване на сета в тайбрек, германецът допусна серия от непредизвикани грешки, които в края се оказаха фатални, защото шампионът от US Open 2014 реализира първия си и единствен брейкбол в частта, който му беше предостатъчен, за да поведе в сетовете.

Чилич запази инерцията от края на първия сет и в началото на втория, реализирайки ранен пробив за 2:0. Хърватинът не допусна никакви изненади до края на двубоя и съумя да го затвори на свое подаване след час и 18 минути игра. 

В осминафиналите на надпреварата, Чилич ще се изправи срещу Николоз Басилашвили, който по-рано днес отстрани също в два сета друг представител на домакините - Дъстин Браун. Грузинецът, носител на 2 титли от началото на сезона, имаше известни затруднения със затварянето на срещата, но в крайна сметка успя да се наложи с 6:3 7:6(4) благодарение на стабилната си игра на ретур при втори сервис на екстравагантния германец, който завърши срещата с 9 аса. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич и Басилашвили откриха сезона на трева с победи в Щутгарт! Петър Томов
Теми:  
дъстин браун | марин чилич | николоз басилашвили | рудолф молекер | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook