Чилич изнесе един от най-добрите си мачове за сезона, за да отстрани Оже-Алиасим; Гойовчик елиминира Раонич

от в 01:34 на 02.08.2019
В
Напук на относително слабия си сезон, днес Марин Чилич записа една от най-ценните си победи в рамките на годината. Високият хърватин сломи съпротивата на тийнейджъра Феликс Оже-Алиасим с рутинното 6:3 6:4, за да продължи напред във Вашингтон. Марин ще очаква Даниил Медведев или Франсис Тиафо на четвъртфинал.



Срещата започна с изявлено надмощие на бившия шампион на ЮС Оупън, който сякаш прекалено добре си спомни за онова време и съответно съумя да инкорпорира най-доброто от тогавашната си игра в днешното си представяне. Остротата в ударите на Марин бе неотразима, а младият Феликс просто не знаеше как да реагира в началните минути.



Чилич успя да пробие още в първия гейм на двубоя, като скоро той записа и двоен брейк, за да поведе с 4:1. Все пак тогава Оже-Алиасим показа ,,от какво тесто е замесен”, правейки обнадеждаващ опит за завръщане в резултата - канадецът реализира един рибрейк и скоро се доближи на гейм от своя противник. Бившият номер три в света обаче запази спокойствие и спечели последвалото си подаване, когато дойде ред на нов пробив след поредния блестящо изигран гейм от страна на Чилич при посрещане, завършил със свиреп уинър от обратен удар по късия диагонал.



18-годишният тенисист бе наясно, че трябва да промени нещо в играта си, за да преустрои развоя на събитията, само че днес Чилич като че ли бе непробиваем. Младокът достигна до общо два брейкбола при 2:2, но тогава на помощ на Чилич дойде бомбения начален удар на хърватина, който го измъкна и от нова опасност при 4:4.

https://twitter.com/josemorgado/status/1157053300208013317?s=20

Впоследствие бе ред на 17-тия в света да достигне до брейкшанс при 5:4, който всъщност бе и възможност за спечелване на двубоя. В този момент Оже-Алиасим просто се пропука под напрежението и след покъртителна двойна грешка канадецът предаде двубоя.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1157054320665382917?s=20

В една от изненадите на деня във Вашингтон пък Петер Гойовчик се наложи над Милош Раонич с подобен резултат - 6:4 6:4. В битка за място сред последните четирима германецът ще срещне Кайл Едмънд.



Гойовчик днес се справяше безупречно с неутрализирането на светкавичния начален удар на своя съперник, който същевременно в рамките на този мач бе и под стандартите на високия канадец. Един пробив в средата на откриващата част бе достатъчен на Гойовчик, за да може той да поведе в сетовете, като сервирайки за първия, немецът реализира своеобразен ,,ремонт” в този си така важен сервис гейм, спечелвайки го след пасив от 0:40.



Във втората част сюжетът бе съвсем идентичен, тъй като Петер отново проби сервиса на Раонич при 2:2. Макар и да не разполага с подобен страховит начален удар, днес 122-рият в света се уповаваше на блестящи бързи комбинации от добре насочени сервиси, спомогнати от завършващ втори удар. Сервирайки за успеха в този сет, а с това - и за мача, Гойовчик този път не трепна, спечелвайки подаването си безпроблемно, като по този начин една от изненадите на днешния ден стана факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич изнесе един от най-добрите си мачове за сезона, за да отстрани Оже-Алиасим; Гойовчик елиминира Раонич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook