Чилич: Изумен съм от Джокович след всичко станало; отново доказа, че няма по-добър от него

от в 17:17 на 03.01.2023
Калоян Соколов

Миналият тенис сезон стартира по кошмарен начин за Новак Джокович, след като сърбинът не беше допуснат до участие на Аустрелиън Оупън и местните власти дори го депортираха от страната. Тогавашният защитаващ шампион се надяваше да се включи в турнира с помощта на медицинско изключение, но австралийското правителство не позволи това и го държа дни наред в пълна изолация, докато в крайна сметка го отпрати от Зеления континет. Впоследствие бившият номер едно трябваше да пропусне и всички надпревари на територита на САЩ, но това по никакъв начин не сломи неговия дух и той се завърна по-силен от всякога в заключителния етап от 2022-ра, печелейки финалите на АTP без да допусне нито едно поражение в хода на състезанието, а изглежда Марин Чилич е останал дълбоко възхитен от това по какъв начин Джокович е преминал през всички тези изпитания:

"Шапки долу за Новак, защото той премина през изключително сериозни емоционални трудности преди началото на миналогодишния Аустрелиън Оупън и категорично отношението спрямо него беше несправедливо. Представям си какво бедствие е да преминеш през подобно изпитание от гледната точка на атлет и най-вече човешко същество. Изумен съм как на 35 години съумя да запази върхова спортна форма, макар че трябваше да пропусне толкова много турнири и отново в края на сезон показа как в момента няма по-добър играч от него. 

Това отново доказва, че Джокович притежава онази специална способност да поддържа неизменно фокуса си, абстрахирайки се от всякакви други обстоятелства. В него има един изграден през годините шампионски манталитет, който му позволява да играе страхотен тенис, каквото и да се случва извън корта.

Мисля, че Ноле ще е винаги в борбата за титлите от Големия шлем до завършека на своята кариера. Пожелавам му всичко най-добро през предстоящия сезон. Неговото завръщане в Тура бележи прехода обратно към нормалността в нашия спорт" - завършва изказването на бившия шампион от US Open.

Източник: Tennis World

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич: Изумен съм от Джокович след всичко станало; отново доказа, че няма по-добър от него Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | марин чилич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook