Чилич победи Иснър в четири сета и ще срещне Рафа в спор за място на 1/4-финалите

от в 05:15 на 01.09.2019
В
Марин Чилич спечели мача на гигантите и успя да надделее над местния любимец Джон Иснър след 7:5 3:6 7:6(6) 6:4, справяйки се с чудовищните 40 аса на американеца.



В откриващата част възможностите за пробив дойдоха чак след десетия гейм, когато Чилич реализира ключов пробив, а след като хърватинът заличи две точки за рибрейк, в крайна сметка заслужено Марин поведе в сетовете.

Двамата не можеха да се похвалят с продължителни разигравания и кой знае колко впечатляващ демараж, но пък мощните им удари, както и безответните им сервиси, бяха украшението на този двубой.



Иснър все пак намери начин да пробие съперника си по средата на втория сет, за да достигне до паритет в частите, като ,,Биг Джон” се опита да повтори същото упражнение и в последвалата част, но този път Чилич се измъкна, отразявайки два сетбола. В крайна сметка неизбежното за такъв тип мач се случи и тенисистите влязоха в тайбрек, където пък Иснър водеше играта първоначално и успя да се справи с добрия начален удар на опонента си, ала въпреки че водеше с 6:4 точки и подаваше за сета, след няколко добри излизания на мрежата и хубава защита Чилич все пак се измъкна и поведе в сетовете, а от това пострада ракетата на американеца.



Неприятната загуба на изминалата част видимо разстрои играта на Джон и той още при втория си сервис гейм в последвалата част се пропука, а въпреки че се опита да се завърне при 4:3, неосъществявайки нито една от четирите си възможности, в крайна сметка изостана с 5:3, а това бяха и последните шаносве за брейк пред бомбардировача, като това впоследствие означаваше и победа за Марин с 3:1.



Опонент на хърватина на 1/8-финалите ще бъде не друг, а топ поставения в тази половина - Рафаел Надал, като двамата имат сериозна история помежду си, изигравайки цели осем мача. В тях Рафа безспорно доминира, спечелвайки цели шест от тях, четири в последователни сета, а двете победи за Марин идват веднъж след отказване (на 1/4-финалите на АО 2018) и в Китай през далечната 2009 г.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич победи Иснър в четири сета и ще срещне Рафа в спор за място на 1/4-финалите В

Коментари





Следвайте ни в Facebook