Чилич: "Подобни турнири са огромен шанс за Хърватия и България"

от в 16:03 на 08.11.2020
Валери Андреев

Марин Чилич вече е в България, а един от най-добрите и разпознаваеми тенисисти даде и първа пресконференция на българска земя, като шампионът от US Open 2014, сподели интересна информация около себе си и случващото се на турнира.

Хърватинът първоначално сподели, че е много  щастлив да бъде за първи път в България и се радва да може да има поне малка доза фенове на корта. След добрата си седмица в Париж пък, шампионът от US Open 2014, заяви, че е дошъл тук, за да покажа добра игра и че ще се опита да играе мач за мач.

Запитан за познанията си около България, той посочи специално Стоичков, като играч, който помни и това че като цяло сме спортна нация. Футболът е нещото, което свързва двете страни, както и разбира се езика, добави той.

Това е последният турнир през сезона и именно и това беше акцент в даден момент по време на пресконференцията на Чилич, като на въпрос свързан с това, той заяви: "Искам да използвам тази седмица, за да подобря някои неща, както сега, така и за следващия сезон, малки детайли, нищо съществено. Относно играта си, мисля че мога отново да се изкача, но е въпрос нещата да се съчетаят в едно." 

Относно изминалата тенис година пък, Марин заяви, че знае че тя не е била най-добрата за него, но се старае постоянно да се подобрява. Той добави и че се опитва да се учи и да търси успехите.

Относно равностойния и доста качествен мач с Юмбер през изминалата седмица в Париж, Марин сподели: "Той беше в подем и успя да покаже добра игра. Малко по-трудно е да играем срещу тези млади играчи, много от тях са изключително мотивирани и постепенно напредват и притискат самите нас, по-опитните тенисисти да се подобряваме."

Като най-сериозен претендент за турнира, Чилич така и не успя да посочи един фаворит на 100% и оценява всички като качествени състезатели. Все пак хърватинът смята че Шаповалов ще бъде сред най-мотивираните с оглед на факта, че може да е първа резерва за Лондон при добър резултат тук.

За възможността такива турнири да се провеждат в държави като Хърватия и България, той казва, че това е страхотен шанс за младите играчи, да гледат и да участват, за да натрупат опит и да потренират със страхотни играчи. Самия той казва, че именно така е започнал пробива си в Тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Чилич: "Подобни турнири са огромен шанс за Хърватия и България" Валери Андреев
Теми:  
пресконференция | чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook