Чилич с успех на старта в Маями; "Щастлив губещ" отстрани Андерсън

от в 01:20 на 26.03.2021
Петър Томов

Шампионът от US Open 2014 Марин Чилич започна участието си на първия Мастърс турнир за 2021г. провеждащ се в Маями с трисетов успех над Федерико Кория. Срещата беше изключително равностойна като и двамата тенисисти имаха своите шансове, но в крайна сметка хърватинът се наложи с 6:3 2:6 6:4 над 84-я в света аржентинец, за да се върне на победния път, записвайки първи успех в Тура от един месец насам. 

Кория започна по-уверено срещата и реализира пробив в третия гейм на първата част. Последва моментален рибрейк от страна на хърватина, който с всеки изминал гейм подобряваше все повече играта си. Така се стигна до решаващия за сета осми гейм, в който Чилич отново проби подаването на съперника си, а впоследствие нямаше никакви затруднения да затвори частта на свой сервис.

Последва спад в играта на бившия шампион от Шлема, от който се възползва 29-годишния Кория. Аржентинецът не позволи на опонента си да достигне до нито една възможност за пробив във втория сет, а от своя страна спечели подаването на хърватина в четвъртия и в осмия гейм, за да изравни сетовете в срещата.

Решителната част започна с ранен пробив в полза на Чилич. До края на срещата сервиращите нямаха никакви затруднения, с което хърватинът се поздрави с крайния успех след малко над два часа игра. В следващия кръг на надпреварата Чилич ще се изправи срещу поставения под №13 Кристиан Гарин.

В друга среща от първия кръг на Мастърса в Маями, "щастливия губещ" Дамир Джумхур отстрани Кевин Андерсън в два сета - 7:6(6) 7:5. Първоначално опонент на южноафриканеца трябваше да е Тиаго Монтейро, но броени часове преди началото на срещата бразилецът се оттегли от надпреварата и на негово място бе включен босненеца, който се възползва по перфектен начин от отдалата му се възможност, за да си осигури двубой срещу втория поставен Стефанос Циципас във втори кръг.

Джумхур и Андерсън си размениха по един бърз пробив в началото на първия сет. Впоследствие сервиращите нямаха никакви затруднения до края на частта и закономерно се стигна до тайбрек. В него равенството се запази до втората смяна на половините при 6-6, след която босненецът реализира минипробив, за да достигне до сетбол на свой сервис. Джумхур веднага съумя да го реализира, с което записа първия сет на сметката си.

Втората част премина по идентичен начин - под диктовката на сервиращите. Двуметровият гигант от Южна Африка започна да изпитва все по-сериозни проблеми с придвижването си по корта и използва медицински таймаут след края на седмия гейм. Кратката пауза не се отрази на Джумхур, който запази концентрация по време на целия двубой и продължи с добрите си изяви, за да поведе с 6:5. Сервиращ за оставане в мача, Андерсън допусна серия от непредизвикани грешки, които се оказаха фатални. Още първият мачбол беше успешно реализиран, с което Джумхур достигна до първата си победа в основна схема на турнир през тази година. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич с успех на старта в Маями; "Щастлив губещ" отстрани Андерсън Петър Томов
Теми:  
дамир джумхур | кевин андерсън | марин чилич | мастърс маями | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook