Чилич се измъкна срещу Хачанов в Санкт Петербург; Фриц също продължава към 1/4-финалите

от в 21:47 на 28.10.2021
Владислав Риждов

Марин Чилич продължава с увереното си представяне в Санкт Петербург. В сблъсък от осминафиналите на надпреварата, хърватинът взе скалпа на един от домакинските любимци - Карен Хачанов, надделявайки в оспорван мач с резултат 6:4 (1)6:7 6:4.

Първият сет премина равностойно, с бързи сервис геймове от страна на двамата. В средата на частта Чилич единствен достигна до ситуация, в която може да реализира пробив, но не успя да материализира възможността си. Опитният хърватин обаче все пак успя да накаже неточности в играта на своя съперник и след късен брейк на сметката си, направи важна крачка към класирането си на четвъртфиналите.

През втората част Чилич и Хачанов също не срещнаха съпротива в собствените си подавания и съвсем закономерно решиха изхода от частта с тайбрек. След като в самото начало двамата си размениха по един пробив, в тайбрека руснакът бе по-убедителният и изравни общия резултат, давайки само една точка на Чилич. Световният номер 30 започна обещаващо и решителната част, в която видно нагидраваше бившия номер 3 в света. Хачанов открадна подаването на хърватина, за да дръпне в резултата с комфортна преднина от 4:1. От този момент обаче ситуацията на корта претъпря обрат и изведнъж Чилич пое инициативата. 33-годишният състезател бе повече от категоричен, като направи серия от пет последователни гейма, за да сломи съпротивата на опонента си.

Тайлър Фриц отпразнува подобаващо своя рожден ден, след като надделя над своя сънародник и добър приятел, Томи Пол, в последователни сетове - 7:6(3) 6:4.

В равностойния първи сет двамата бяха солидни от линията за сервис. Пол съумя да заличи ранен аванс на своя сънародник и да възстанови паритета в геймовете, но Фриц не остави шансове на американеца в тайбрека, за да спечели откриващата част на сметката си. След почивката двамата продължиха със стабилната си игра и печелеха по експресен начин подаванията си. В средата на частта Фриц вдигна оборотите и измъкна оспорван сервис гейм на Пол, а до края задържа нужното ниво, което да го изправи на 1/4-финал в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич се измъкна срещу Хачанов в Санкт Петербург; Фриц също продължава към 1/4-финалите Владислав Риждов
Теми:  
атп | карен хачанов | марин чилич | Обзори | санкт петербург | тейлър фриц | тенис турнир в санкт петербург | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook