Чилич се поизпоти срещу Щебе, но не допусна изненада! Вердаско загуби само три гейма в първите два сета, но претърпя обрат!

от в 07:50 на 30.08.2019
В
Марин Чилич срещна доста трудности срещу германския левичар - Седрик-Марсел Щебе, но все пак съумя да реализира обрат, за да се наложи след крайното 4:6 6:3 7:5 6:3, а в третия кръг на ,,Flushing Meadows" опонент на Марин ще бъде любимецът на домакините в лицето на Джон Иснър.

Не може да се каже, че Чилич стартира мача по най-добрия начин, след като хърватинът допусна две двойни грешки, комбинирани с две неточности, за да инкасира ранен пробив. Все пак бившият шампион в Ню Йорк съумя да достигне до паритет, но по-късно в сета той инкасира късен пробив, за когото този път време за връщане нямаше.



Марин продължаваше да изпитва затруднения на начален удар, а чрез изключително стабилната си игра Щебе постоянно успяваше да принуждава съперника си да поема непремерени рискове и да допуска грешки. Все пак германецът не се отчете с пробив този път, като скоро той стана жертва на опасности от загуба на подаването си, а Чилич в този момент бе безкомпромисен, за да поведе решително в тази част, като след няколко убедителни минути от сервис вече сетовете бяха изравнени.

Изображение

В третата част обаче Щебе съумя да спечели гейм при посрещане, само че радостта му не се оказа особено дълготрайна, защото малко по-късно Чилич се завърна в битката за сета след поредица от брилянтни офанзивни отигравания. Още повече - хърватинът съумя и да реализира късен пробив при 5:5, който му извоюва третия сет.

Изображение

Въпреки това немецът не бе сломен духом и той продължаваше редовно да впечатлява публиката с брилянтни изяви от контраатака. Тези негови попадения обаче се оказаха твърде моментни, а шампионът от 2014-та константно вдигаше нивото си, за да съумее в крайна сметка да нанесе критичен за съперника си пробив в ,,Тилдъновия гейм", а след безметежно задържан сервис гейм и нов пробив на сметката си Чилич официално се превърна в 32-рия състезател, класирал се за третия кръг в Ню Йорк.

Изображение

Фернандо Вердаско пък допусна пълен обрат от Хьон Чунг. Испанецът изглеждаше като сигурен победител след първите два сета, в които той даде на съперника си едва три гейма, но южнокореецът изведнъж вдигна нивото си, а Вердаско рязко намали оборотите. Испанецът даже водеше с 5:3 в петия сет, а при 6:5 достигна и до мачбол, но в крайна сметка след 1:6 2:6 7:5 6:3 7:6(2) Чунг се класира за третия кръг на US Open 2019.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич се поизпоти срещу Щебе, но не допусна изненада! Вердаско загуби само три гейма в първите два сета, но претърпя обрат! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook