Чилич се справи с МакДоналд и ще срещне Вердаско

от в 08:13 на 16.01.2019
В
Хърватинът Марин Чилич не допусна изненада срещу коравия Макензи МакДоналд, надигравайки го след 7:5 6:7(9) 6:4 6:4. Чилич трябваше да се съвземе след края на тежкия за него втори сет, но впоследствие съумя да покаже здрави нерви и в крайна сметка да победи в четири части. В третия кръг на АО 2019 Марин ще се изправи срещу Фернандо Вердаско, отстранил Раду Албот с 3:0.

Хърватинът достигна до три поредни брейкбола още в първото подаване на Макензи и съумя да пробие, само че американецът постигна абсолютно същото нещо след това. Оттогава двамата стабилизираха подаванията си до 5:4, когато МакДоналд трябваше да отразява сетбол. Направи го след мощен първи сервис, а след това изравни за 5:5. Чилич все пак си даде нов шанс за спечелване на първия сет в следващия сервис гейм на американеца и успя да дочака грешка от форхенд.

Резултат с изображение за mackenzie mcdonald australian open 2019Вторият сет започна трудно за Макензи, който при 1:0 трябваше да спасява брейкбол. За негово щастие, съумя да го направи и след това да изравни геймовете. Чилич направи същото упражнение в следващия гейм, а при 3:2 МакДоналд трябваше да спасява нови две възможности за пробив. След това в трети пореден гейм, в който американецът сервира за оставане в сет, се достигна до сетбол за хърватина, който бе отразен след сервис уинър. В крайна сметка се достигна до решителен дълъг гейм, където Чилич наглед имаше достатъчно предимство, след като поведе с 4:0 точки, а след това и с 6:3, но МакДоналд имаше друго мнение по въпроса. Американецът отрази общо шест точки за спечелване на втория сет, а от своя страна реализира третата си такава, за да изравни частите.

Резултат с изображение за marin cilic australian open 2019Третата част започна добре за Чилич, който направи ранен пробив и поведе с 2:0 гейма, а при 2:1 спаси подаването си от 0:40. Все пак рибрейк за 3:3 имаше, но хърватинът не изгуби много време и възвърна преимуществото си от пробив преднина. Последва нов пробив, а след това и още един, като при 5:4 Чилич спря този фестивал на пробивите и се откъсна от сетовете с един повече.

В последния сет от мача пробивите бяха значително по-рядко явление, като единствените възможности за брейк в цялата част бяха на сервиса на МакДоналд при 4:4. Чилич моментално се възползва, а след това и отсервира мача подобаващо, подпечатвайки си мястото в третия кръг на турнира.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич се справи с МакДоналд и ще срещне Вердаско В

Коментари





Следвайте ни в Facebook