Чилич спаси мачбол и остави Джокович една година без титла (видео)

от в 19:42 на 24.06.2018
Калоян Пламенов

Марин Чилич успя да победи Новак Джокович на финала на ATP 500 турнира в Куинс след страхотен обрат - 5:7, 7:6(4), 6:3. В хода на срещата той дори отрази и мачбол в полза на бившия №1. Така сърбинът няма титла вече една година, след като спечели преди 12 месеца трофея в Ийстбърн.

Това бе втори трофей за хърватина в този турнир и първи от 2012 година, когато победи Давид Налбандян, след като аржентинецът бе дисквалифициран по време на двубоя заради ритник срещу едно от длъжностните лица.

Трофеят става 18-и в кариерата на хърватина и първи за тази година. Той игра финал в Куинс и преди година, но тогава загуби от Фелисиано Лопес.

Джокович пък пропусна шанса да спечели първи трофей от близо година и да стартира наближаващия Уимбълдън с титла преди това и доста по-сериозно самочувствие.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в последния 12-и гейм в полза на Джокович. Сърбинът имаше проблеми по време на сета и в седмия гейм му се наложи да наваксва изоставане от 0:40, а след това спаси и още две точки за пробив в същия гейм.

Вторият сет вървеше равностойно, но двамата не се пробиха и се стигна до тайбрек. Хърватинът спаси мачбол на свой сервис в десетия гейм. В тайбрека Джокович дръпна с минипробив и 4:1 точки, но неговият съперник направи страхотна серия от шест поредни точки и така спечели тайбрека и прати мача в трети решителен сет.

В третия сет Чилич проби за 5:3 и след това си взе подаването, за да спечели срещата за общо три часа на корта.

С този успех Марин Чилич ще се изкачи до №5 в ранглистата, изпреварвайки Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

 

Оцени тази статия:
Чилич спаси мачбол и остави Джокович една година без титла (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
марин чилич | новак джокович | тенис | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook