Чилич за Джокович и Надал: Играят всяка точка, сякаш от нея зависи победата

от в 16:15 на 27.02.2021
Тея Кръстева

Шампионът от Големия шлем US Open 2014 - Марин Чилич, похвали психическата устойчивост на Новак Джокович и Рафаел Надал:

"Бих казал, че Рафа и Новак доста си приличат по своята интензивност и напрежението, което създават. Те играят всяка една точка, сякаш е последната, с която трябва да спечелят двубоя.

Роджър Федерер е по-фокусиран върху промяната на темпото и скоростта, като основно разчита на бързата си игра. Той има страхотен сервис и страхотен форхенд - просто смесва елементите от играта и залага на агресивен тенис. Движението по корта и остротата в ударите на Роджър са невероятни.

Тези, които най-много притискат своите съперници, са Рафа и Новак. Ако сте гледали финала на Откритото първенство на Австралия, може да видите, че Джокович натисна Даниил Медведев още от първата точка и заддържа това ниво до самия край на двубоя. Винаги се чувстваш така, сякаш той (Новак) те пришпорва.

Когато играеш на "Мейджър" надпреварите срещу тях, трябва да се придържаш към темпото им в продължение на четири или пет часа. Наред с техните способности това е решаващият елемент, заради който те са толкова успешни в турнирите от Големия шлем.“ - приключи Марин Чилич.

Хърватският тенисист в момента не се намира в най-оптималната си форма. Днес той опадна на крачка от финалната фаза на надпреварата в Аделаида след загуба в два сета от Алексей Попирин - 7:6(5) 7:6(2). Това беше първи полуфинал за бившия шампион от Шлема от края на 2019-а насам.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Чилич за Джокович и Надал: Играят всяка точка, сякаш от нея зависи победата Тея Кръстева
Теми:  
марин чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook