Чорич допусна изненадваща загуба от Карузо; Бедене се класира за четвъртфиналите в Умаг след победа над Синер

от в 03:07 на 19.07.2019
В
Борна Чорич допусна изненадваща загуба на домашния си турнир в Умаг от италианеца Салваторе Карузо. 125-тият в света надделя след крайното 6:2 3:6 6:1, а на полуфинал в хърватския град той ще се изправи срещу Факундо Багнис, надиграл Нино Сердарушич с 6:3 6:3.

Чорич видимо не се намираше в най-оптималната си форма и това си пролича много ясно още в началото на двубоя, като аутсайдерът поведе набързо с 4:0 гейма, а двойният пробив аванс му бе достатъчен, за да добави откриващата част на своята сметка.

Във втория сет все пак представителят на домакините, окуражаван от публиката, съумя да нанесе ранен брейк в своя полза, само че той бе върнат моментално. Въпреки това Борна отново спечели гейм на ретур, водейки с 3:2, което този път му бе достатъчно, за да изравни частите.

В третия сет обаче нивото на хърватина отново рязко спадна, докато Карузо вдигна пак оборотите, като за едва 27 минути игра италианецът в крайна сметка поднесе изненадата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1151944355843923968?s=20

Аляж Бедене пък се класира на четвъртфиналите в хърватския град след деусетов успех над младия италианец Яник Синер след 7:6(3) 6:3 за един час и 47 минути тенис. В битка за място сред последните четирима Бедене ще се сблъска с четвъртия поставен в надпреварата Душан Лайович, който не срещна затруднения срещу Андрей Рубльов, отстранявайки го от Умаг с 6:4 6:3 за 69 минути игра.

Срещата започна с няколко разменени пробива, като по-опитният от двамата тенисисти съумя в крайна сметка да излезе с брейк аванс, но сервирайки за успеха в първия сет, Бедене се пречупи, което означаваше, че тайбрек ще трябва да определи по-добрия през тази част. В него отново словенецът бе по-убедителен, като Аляж набързо поведе с 6:1. Синер спаси първите два сетбола на съперника си на свой сервис, но при третия такъв Бедене бе безпогрешен, с което той прибави откриващата част в торбата си.

https://twitter.com/doublefault28/status/1151964930276515853?s=20

Във втория сет двамата стабилизираха рязко подаванията си, като само един пробив реши изхода на тази част, а това бе именно брейкът за 4:2 в полза на 87-мият в ранглистата, който впоследствие задържа следващите си два сервис гейма, за да се поздрави с двусетовия успех в този сблъсък.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич допусна изненадваща загуба от Карузо; Бедене се класира за четвъртфиналите в Умаг след победа над Синер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook