Чорич и Фучович заеха последните места на четвъртфиналите в Ротердам

от в 02:49 на 05.03.2021
Калоян Соколов

Борна Чорич показа страхотен тенис и се справи безпроблемно с Душан Лайович, който вчера отстрани топ поставения Даниил Медведев, но днес изобщо не показа това ниво на игра и заслужено напусна надпреварата в Ротердам. Хърватинът демонстрира отличен тенис през цялата среща, което го изведе до комфортен успех с 6:3 6:2.

Двубоят се разиваше равностойно до 3:3 в първата част, само че оттам насетне неточностите на сърбина зачестиха сериозно, а това помогна на Чорич да реализира серия от пет поредни гейма, с която направи сериозна крачка към спечелването на двубоя. Лайович се опита да заиграе по-рисково, но чувството му към топката беше далеч от желаното и грешките заваляха една след друга, като съвсем скоро световният номер 26 съумя да доведе сблъсъка до победоносен за него завършек.

Мартон Фучович също се класира за следващия етап на турнира. Унгарецът тръгна от пресявките, ала изглежда готов да извърви целия път до титлата, убеждавайки ни в това чрез превзъхдното си представяне в мача си срещу Алехандро Давидович Фокина, в който той надделя с рутинното 6:3 6:3.

Сблъсъкът далеч не бе толкова едностранен, колкото показва резултата и двамата на корта постоянно бяха въвлечени в маратонски размени и продължителни геймове, в които често ставахме свидетели на поредица от пробиви, но в крайна сметка световният номер 59 показваше по-голямо търпение в най-важните важните мигове, а именно това се оказа решаващо за триумфа му в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич и Фучович заеха последните места на четвъртфиналите в Ротердам Калоян Соколов
Теми:  
борна чорич | мартон фучович | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook