Чорич надделя над Алиасим; Вердаско с обрат над Едмънд

от в 15:19 на 13.05.2019
В
Борна Чорич реализира обрат над младата звезда на Канада, Феликс Оже-Алиасим след 6:7(4) 6:3 6:4.



През първата част двамата започнаха равностойно до 2:2, а въпреки по-разнообразната си игра Феликс не успяваше да доминира. Спад в нивото му дори коства и подаване на младия канадец, а той допускайки две двойни и две непредизвикани грешки изостана с 4:2. Алиасим обаче се събра, спечели подаването си, а след красив минаващ и изравни в геймовете. Оттук нататък сервис геймовете и на двамата минаха безпоблемно, а така се стигна и до тайбрек.

В дългия гейм Феликс започна повече от добре и след хубаво изградена атака към мрежата и чудовищен ретур дръпна с 3:0 и два минибрейка аванс. С помоща на малко късмет пък младият канадец се добра и до три сетбола, след като намери линията за 4:1 и бекхенд по правата на Борна излязла с милиметри. При втората точка за сета Чорич намери филето на мрежата и топката падна в неговата половина, а по този начин хърватинът и изостана със сет пасив.



През втората част Борна започна убедително и след красив форхенд по диагонала дръпна с брейк, а той беше и близо до втори след като водеше 15:40, но Феликс се събра и след хубави сервиси комбинирани с грешки на Чорич, Алиасим все пак се записа в резултата, но в крайна сметка не се добра до пробив и така и загуби сета.

Решаващата част премина напълно аналогично, след като Чорич отново проби в откриващия гейм, а след това не допускайки изнанди и сериврайки доста убедително затвори срещата в своя полза.

https://twitter.com/TennisTV/status/1127902478928941062?s=19

Фернандо Вердаско също записа победа след обрат от 6:4 4:6 2:6 над Кайл Едмънд.

Първата част се реши благодарение на пробив в последния момент при 5:4 за Кайл Едмънд, а англичанинът го реализира от първата му се разкрила възможност след като от преднина за Фернандо се добра до брейкбол, благодарение на два нелепо сгрешени форхенда на испанеца, а при възможността си да затвори сета, Едмънд реализира впечатляващ минаващ от бекхненд и така и дръпна в сетовете.



Във втората част доминацията на Едмънд продължи, но едва до 4:1, защото оттам нататък ситуацията на корта се промени фрапантно, а Вердаско се "прероди". Испанецът показа характер и неотпускайки дори гейм до края, се добра до трети сет.

Третия сет серията на Вердаско продължи, а до 2:0 Нандо бе записал 24 от последните 25 точки. Третият гейм се оказа и решаващ, а Фернандо го спечели след десет дюса. Оттам нататък мача все едно се доиграваше, а въпреки че испанецът не успя да наниже геврек и допусна съперника си да се върне до 5:2, в крайна сметка след гейм на 15 и приключи мача.

https://twitter.com/TennisTV/status/1127903677669310465?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич надделя над Алиасим; Вердаско с обрат над Едмънд В

Коментари





Следвайте ни в Facebook