Чорич осъществи невъзможен обрат и изхвърли Циципас след петсетов трилър

от в 08:58 на 05.09.2020
Димитър Беловски

Поставеният под №27 Борна Чорич победи световния №6 Стефанос Циципас, който бе поставен под №4 на US Open.

Чорич надделя след маратонски петсетов мач, продължил малко над 4:30 часа. Хърватинът победи с 6:7(2), 6:4, 4:6, 7:5, 7:6(4) и по този начин се класира за осминафиналите в турнира.

В първия сет двамата си размениха по един пробив в самото му начало – Чорич проби за 1:0, но Циципас изравни при 1:1. Повече пробиви не последваха и сетът трябваше да се реши в тайбрек, в който Циципас надделя след 2:7 точки.

Чорич изравни сетовете, след като проби за 6:4 във втората част.

Третия сет също бе решен след един-единствен пробив. Този път Циципас проби за 4:5, а след това спечели и сета, за да поведе в резултата.

Четвъртия сет обаче бе много интригуващ, след като Чорич осъществи обрат от невъзможна ситуация. Първо, гъркът реализира брейк за 0:1, а след това за 1:4, след което го затвърди и поведе с 1:5. Изглеждаше, че всичко е под контрол, но хърватинът спечели 6 поредни гейма а с това и сета за 7:5! В хода на сета Чорич показа невероятен дух и отрази цели 6 мачбола, които Циципас имаше.

В петата част отново гъркът излезе напред в резултата след пробив за 2:3. Чорич веднага успя да реализира рибрейк, а малко по-късно се игра и тайбрек, в който по-добър беше Чорич и след 7:4 точки успя да измъкне двубоя.

Денис Шаповалов също успя да победи в пет сета. Той надделя над Тейлър Фриц с 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(5), 6:2.

На осминафиналите Чорич ще срещне Джордан Томпсън, който победи Михаил Кукушкин с 7:5, 6:4, 6:1, а Шаповалов ще се изправи срещу Давид Гофен, който победи Филип Крайнович след 6:1, 7:6(5), 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич осъществи невъзможен обрат и изхвърли Циципас след петсетов трилър Димитър Беловски
Теми:  
us open | борна чорич | денис шаповалов | открито първенство на сащ | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook