Чорич с категорична победа се класира за трети кръг

от в 08:19 на 17.01.2019
В
Днес Борна Чорич имаше нелек противник в лицето на унгареца Мартон Фучович, но се справи уверено след 6:4 6:3 6:4. Мачът за 22-годишния хърватин започна по-добре и той набързо взе своите подавания, докато противникът му изпитваше значително повече трудности. При 2:2 двамата си размениха по един брейк за 3:3, а десетина минути по-късно, отново след труден гейм за унгареца, се стигна до 4:4. Това беше и последният гейм за Фучович в сета и след нов бързо взет гейм от Борна, той поведе с 5:4, а след почивката, сервиращият Мартон се пропука, като така предаде и сета.

Във втората част ранен пробив беше достатъчен на хърватина, за да успее да затвори сета, а въпреки че Фучович стабилизира доста своето подаване, това не му помогна, защото Чорич бе пределно концентриран в своите сервис геймове.

Унгарецът продължи да набира инерция в третия сет и поведе с 1:0 гейма, ала Чорич бързо изравни, а нов спад в играта на Фучович доведе до брейк в полза на Борна. Последва принудителна пауза от около 30 минути заради дъжд, но тя не попречи на Чорич. Ранният пробив се оказа и напълно достатъчен, за да може хърватинът да спечели  мача, въпреки че при 5:4 му се наложи да спаси няколко точки за пробив и взе един наистина труден гейм. Така той си осигури среща срещу Краинович или Донской в следващия етап на надпреварата.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Чорич с категорична победа се класира за трети кръг В

Коментари

Следвайте ни в Facebook