Чорич с победа след тайбрейк в третия сет срещу Соуса

от в 22:42 на 19.06.2019
В


Борна Чорич успя да покаже класата си и в драматичен мач надделя над Жоао Соуса след 7:6(4) 6:3 7:6(4) в среща продължила почти 3 часа и вклчваща два медицински таймаута за хърватина.В първата част двамата се движиха равностойно, а хърватинът постепенно напипваше играта, като за момент дори изоставаше с пробив и 4:2, ала силни минути и разконцентрация от страна на Соуса му помогнаха да се добере до тайбрек. В дългия гейм обаче миналогодишният шамоион все пак успя да се събере и след 7:6 и убедителна игра съумя да затвори сета в своя полза.Импулсът в играта му се задържа за още малко, ала не доведе до нищо повече от две пропиляни възможности за брейк, а впоследствие спомагани от хубавите си сервиси, двамата заредиха серия от убедителни сервис геймове. При 5:5 Чорич неочаквано се пропука и това се оказа фатално за хърватиназ а той видимо започна да изпитва болки и за момент напусна корта.

Третата част започна с интересни три гейма, в които младокът трябваше да отразява брейкбол, а впоследствие той  отново отиде до съблекалните, заради болки в гърба. Това ефектираше на играта му видимо, като балканецът беше намалил средната скорост на първия си начален удар с 20км/ч, ала Соуса така и не успя да се възпозлва от това. В седмия гейм Чорич трябваше да отразява общо три брейкшанса, но именно добре насочниете сервиси го спасяваха, а самият Борна пропиля огромна възможност при 5:4, когато имаше аванс от 0:30, но поредица от леки грешки го лишиха от спечелването на мача. По този начин абсолютно закономерно се стигна до тайбрек в третия сет, който да реши съдбата на двубоя.

В решителния дълъг гейм Борна първи трепна след бекхенд аут, а нов такъв даде предимство на Соуса от 4:2, ала пет последователни точки за Чорич, включително няколко неточности от ракетата на Жоао, спасиха хърватина, като с първокласен тенис, той си извоюва най-качествената точка в мача, която се оказа и последната в сблъсъка.

https://twitter.com/TennisTV/status/1141429909803417602?s=19

Карен Хачанов успя да надделее в друг много оспорван мач, след като във втората среща днес надви мощния Ян-Ленард Щруф. Двамата изиграха вълнуваща трисетова среща, където след 6:3 3:6 6:4 руснакът си извоюва победата, а за целия двубой пробивите общо бяха три - 2 за Хачанов срещу 1 за Щруф.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1141347027751751680?s=19

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Чорич с победа след тайбрейк в третия сет срещу Соуса В

Коментари

Следвайте ни в Facebook