Чорич се пребори за труден успех над Гойовчик; Хуркач отстрани Фриц

от в 03:16 на 07.08.2019
В
Борна Чорич трябваше здраво да се потруди, за да достигне до успеха срещу Петер Гойовчик, но в крайна сметка именно хърватинът надделя с 2:6 6:1 7:6(2), за да премине напред в Монреал, където във втори кръг младият тенисист ще се изправи срещу Адриан Манарино.

В началото на двубоя нищо в играта на Борна не се получаваше, докато Гойовчик се уповаваше на перфектно насочените си удари от дъното на корта, за които неговият съперник така и не намираше отговор. Съответно първия сет си отиде набързо благодарение на двата пробива, които германецът си извоюва.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1158846330648911875?s=20

Във втората част обаче ролите рязко се размениха, а Чорич вече бе тениситът, доминиращ играта. Единадесетият поставен даде само един гейм на противника си, преди да вкара срещата в решителен сет. В него вече двамата бяха равностойни, макар че на няколко пъти младокът трябваше да ,,отървава кожата". Веднъж хърватинът спаси брейкбол при 3:3, а сервирайки за вкарване на двубоя в решаващ дълъг гейм, Чорич отрази и два поредни мачбола на съперника.

Пропуснатите възможности струваха скъпо на Гойовчик, който сдаде последвалия тайбрек благодарение на поредица от лековати грешки, докато Чорич се възползва от ситуацията по възможно най-добрия начин, отпускайки едва две точки на своя противник.

https://twitter.com/doublefault28/status/1158873418273570817?s=20

Хуберт Хуркач пък победи намиращия се в чудесна форма Тейлър Фриц, при това в два сета - 6:3 7:5.

Още от самия старт на мача си личеше, че Фриц е доста уморен след предните две седмици, по време на които американецът все стигаше до заключителните фази на надпреварите, в които взимаше участие. Хуркач обаче показа безкомпромисна игра, започвайки с ранен пробив и аванс от 3:0, задържан до края на частта.

Във втората полякът отново поведе с ранен пробив, който за много малко не се оказа и решителен, тъй като Хуберт се озова на линията за сервис при 5:4. В този момент ръката на 48-мия в света обаче трепна и той допусна рибрейк. Въпреки това Хуркач веднага възвърна преимуществото си, реализирайки нов пробив в единадесетия гейм на сета, а този път полякът не сгреши при затварянето на двубоя.

https://twitter.com/TennisTV/status/1158865361984512001?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич се пребори за труден успех над Гойовчик; Хуркач отстрани Фриц В

Коментари





Следвайте ни в Facebook