Чорич започна с чиста победа в Хале; Агут елиминира Фриц

от в 16:00 на 18.06.2019
В
Борна Чорич започна успешно защитата на титлата си в Хале. Хърватинът стори това след победа над Хауме Мунар в два сета - 7:6(2) 6:3 и си осигури класиране напред.

Разбира се, Хауме е известен с играта си на клей, ала дори днес на тревата в Куинс той показа добри качества и видимо започна да се приспособява към различната настилка, но със сигурност бързината на тревния корт изигра и голяма роля за загубата му. Все пак той записа няколко добри атаки към мрежата, включително няколко хубави комбинации от дъното, ала Борна бе по-увереният тенисист в ключовите моменти.

В първия сет абсолютно закономерно се стигна до тайбрек, като по пътя Борна бе отразил два последователни брейкбола след хубаво изградена атака и добър сервис, а от своя страна той дори не успя да се добере до точка за пробив. В дългия гейм обаче ръката на Мунар трепна и той допусна доста грешки, няколко от тях при възможности за атака, а това и видимо му повлия лошо и в крайна сметка след поредната неточност той предаде дългия гейм с 2:7 точки. Втората част до дълъг гейм обаче не се стигна, а Чорич успя да затвърди аванса си над връстника си и благодарение на ранен брейк за 3:1 и силна игра на свой сервис до края на двубоя той затвори срещата след 6:3 във втората част.

https://twitter.com/doublefault28/status/1140959968054644736?s=19

Със сигурност Чорич може да бъде много доволен от победата си днес, защото след отпадането на Гаел Монфис вчера схемата пред младия хърватин се освободи, а до полуфиналите (където най-вероятен съперник му се очертава Роджър Федерер), Борна няма да срещне нито един поставен.

Роберто Баутиста Агут пречупи психически Тейлър Фриц в първата част и впоследствие с ,,геврек” затвори мача си срещу американеца след 7:6(10) 6:0 за един час и 24 минути.

Срещата изцяло се реши в тайбрека на първата част, където Фриц първоначално водеше с 6:4, а впоследстие имаше и още два сетбола, ала така и не успя да вземе решаващата точки и губейки с 12:10, видимо се пречупи психически и по този начин не успя и да окаже никакъв отпор във втория сет.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич започна с чиста победа в Хале; Агут елиминира Фриц В

Коментари





Следвайте ни в Facebook