Човек на мисия: Джокович не загуби сет срещу отстранилия Григор и е 1/4-финалист на РГ!

от в 15:46 на 29.05.2022
Мирела Николова

Новак Джокович пристигна на Ролан Гарос като един от големите фаворити за титлата и до този момент стриктно следва плана, след като вече е част от четвъртфиналната фаза на надпреварата без нито един дагубен сет по пътя си. През днешния ден той записа четвърти пореден успех в последователни части, надделявайки над Диего Шварцман, който в предходния кръг отстрани първата ни ракета Григор Димитров. Макар да имаше своите моменти на колебание, топ поставеният не позволи да се стигне до изненада и затвори срещата след 2 часа и 15 минути за крайното 6:1 6:3 6:3. По този начин той си осигури място в четвъртфиналите, където ще се изправи срещу победителя от мача между Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим.

Двубоят стартира равностойно, като аржентинецът дори бе първият, който се сдоби с възможности за пробив, ала световният №1 не позволи те да бъдат материализирани. Не след дълго сърбинът пое контрола в свои ръце, пласирайки ударите си с максимална дълбочина и постепенно изтласквайки съперника си далеч зад основната линия. Така той си отваряше отлични възможности за изпълнение на къси топки, които се оказаха основополагащи за първия пробив в актива на Джокович - 3:1.

Световният №16 продължи да изпитва затруднения на собствен сервис и в следващото си подаване допусна още 3 двойни грешки, които изцяло наклониха везните в полза на фаворита, и съвсем скоро той се откъсна напред с 5:1, предрешавайки успешна за себе си развръзка на откриващия сет.

В началото на втората част наблюдавахме пълна смяна на ролите, тъй като Шварцман значително стабилизира представянето си, свеждайки неточностите си до минимум, и същевременно именно той бе този, който задаваше темпото на игра благодарение на агресивното насочване на ударите си. От своя страна, балканецът напълно бе загубил ритъма в играта си, от което 170-сантиметровият тенисист не пропусна да се възползва, за да се оттегли на почивката с аванс от 3:0.

Спадът в представянето на миналогодишния шампион обаче не продължи дълго и веднага след паузата Джокович напомни за играта си от предходния сет. Остротата в ударите му се възвърна, докато грешките от негова страна намаляваха с всяка изминала секунда, което му помогна да върне пробива, а впоследствие да спечели противниковото подаване още на два пъти. Това означаваше шест поредни гейма в сметката на сърбина, който вече бе само на крачка от място сред най-добрите осем.

Шварцман се бе отърсил от разочароващия край на предходната част и започна на високи обороти в третия сет, достигайки до нова възможност за брейк, която обаче бе поредният пропилян шанс от страна на по-нискоранкирания играч. В следващия гейм първият в света бе твърдо решен да стигне до пробив, като след нова чудесна продукция в офанзивен план усилията му се увенчаха с успех и той направи значителна крачка към победата, която съвсем скоро го отведе до четвъртфиналите.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Човек на мисия: Джокович не загуби сет срещу отстранилия Григор и е 1/4-финалист на РГ! Мирела Николова
Теми:  
atp | диего шварцман | новак джокович | Обзори | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook