Човек с мисия: Медведев съкруши Бруксби и се доближи на победа от върха!

от в 22:44 на 29.03.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев продължава да бъде непоколебим по пътя си към лидерската позиция в световната ранглиста, като той вече е само на победа от това да измести за втори път Новак Джокович от върха. Днес жертва на руснака стана представителят на домакините Дженсън Бруксби, който на старта се размина с дисквалификацията, след като удари с ракетата си едно от децата, подаващи топките, а впоследствие направи силен рейд до осминафиналите, където обаче топ поставеният не допусна изненада и записа нова двусетова победа - 7:5 6:1. По този начин Медведев си резервира място сред най-добрите осем в надпреварата и в битка за участие на полуфиналите му предстои да се изправи срещу Хуберт Хуркач или Лойд Харис.

Началото бе силно за американеца, който предлагаше забележителна вариативност на ударите си и така създаваше проблеми на световния №2. Комбиниран с колебанията на руснака в първия му сервис гейм, високият интензитет в играта на Бруксби му помогна да реализира пробив още на старта на двубоя, за да може впоследствие да поведе с 2:0. Местният любимец продължи да бъде агресивен при посрещане и съвсем скоро се сдоби с две възможности за втори брейк, но тогава Медведев побърза да се мобилизира и съумя да остане близо до съперника си в резултата. С напредване на мача финалистът от Аустрелиън Оупън повиши нивото си, като ударите му придобиваха все по-голяма дълбочина, а това доведе до серия от 4 поредни гейма в актива му и обрат в негова полза от 3:5 до 7:5.

Руснакът пренесе инерцията си и във втората част, когато напълно изчисти играта си от грешки, превръщайки се в истински властелин на корта. Неговите удари, изпълнени с невероятна точност и прецизност, често предизвикваха пропуски от ракетата на младока, който не разполагаше с достатъчно сили, за да противодейства на своя опонент. Без каквито и да било затруднения Медведев осъществи 2 пробива и спечелвайки 10 от последните 11 гейма в двубоя, се класира за следващия етап на турнира.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Човек с мисия: Медведев съкруши Бруксби и се доближи на победа от върха! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | дженсън бруксби | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook