"Чудех се дали е известен само заради Серина": Осака впечатли в първия си мач с Муратоглу

от в 19:28 на 25.09.2024
Елеонора Александрова

Наоми Осака започна убедително участието си в Пекин. Шампионката от 2019-та година победи Лучия Брондзети с 6:3 6:2 за 1 час и 25 минути игрово време и в следващия кръг ще се изправи срещу 21-вата поставена, Юлия Путинцева.

Италианката започна обещаващо срещата, реализирайки пробив за аванс от 3:2, но оттам насетне бившата номер едно спечели всички останали геймове края на откриващата част.

Вторият сет се превърна в наказателна акция от страна на Осака. Четирикратната "мейджър" шампионка бързо се откъсна с преднина от два брейка за 5:1 и много скоро можше да се поздрави с крайна успех.

Това пък беше първи мач за японката под ръководството на нейния нов треньор Патрик Муратоглу, а след мача,  тя сподели интересни подробности около работата си с един от най-известните специалисти в света на тениса:

"Сега наричам Патрик мой треньор. Не знаех, че той би могъл да прояви толкова голям интерес към мен и моя отбор, но да, бих казала, че той е моят ментор и се надявам да остане до мен в дългосрочен план. Опитвам се да не установявам краткосрочни връзки с хората. Харесва ми как той ме тренира и вярвам, че сътрудничеството ни ще бъде много интересно и полезно.

Вим Фисет (бившият треньор на Осака) е един от любимите ми хора, както в професионален, така и в личен план. Нищо лошо не се е случило между нас, просто усетих, че имам нужда от промяна. Съжалявам, че нещата се получиха по този начин, защото наистина исках да печелим отново трофеи заедно.

Това беще общата ни цел, но близо година по-късно съм под номер 73 в света и ми се искаше да си дам шанс за нещо ново. Намирам се в етап от живота си, в който не искам да съжалявам, че не съм опитала. Сега е времето, в което трябва да се уча, колкото се може повече и Патрик е точният човек, който да ми помогне с това.

Фактът, че той беше треньор на Серина, ме караше да го пренебрегвам. Не искам да звуча грубо, но преди се чудех дали той наистина е добър треньор или е известен, само заради работата си със Серина - сега нямам съмнения в неговите качества.

Патрик несъмнено е страхотен треньор и съм много щастлива, че с удоволствие прие да е част от този проект. Все още изпитвам нервност, когато той е наоколо. Гледам надолу, когато той ме гледа в очите. Трябва да прекарвам повече време с него, за да свикна и с всеки изминал ден се чувствам все по-комфортно около него." - сподели Осака.

Източник: Punto De Break


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Чудех се дали е известен само заради Серина": Осака впечатли в първия си мач с Муратоглу Елеонора Александрова
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | наоми осака | патрик муратоглу | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook