Чудесната серия намери своя край: Иванов се препъна на крачка от трофея в Будва

от в 14:02 на 05.06.2022
Мартин Петков

Симон-Антони Иванов безспорно е една от големите надежди на родния тенис и за радост на всички ни представянето му напоследък говори само по себе си, като е въпрос на време да пробие по-напред в класациите. 21-годишният ни сънародник достигна до дебютния си финал на сингъл в професионалния тенис през 2021-ва, но оттогава не съумяваше да разгърне изцяло своя безспорен потенциал. Миналата седмица обаче се превърна в повече от успешна за българина, който записа серия от четири последователни победи и за втори път имаше възможност да спори за трофей от началото на кариерата си в мъжкия тенис, но за съжаление, силите му не стигнаха, за да вдигне отличието в гръцкия град Ираклион.

Иванов през тази седмица продължи силното си представяне, като сериозно затвърди впечатленията, че финалът му в Гърция не е плод на случайност. Родният представител чрез безапелационни победи преодоля първите два кръга, а впоследствие постигна най-престижните си победи в кариерата си, които дойдоха в четвърт или полуфиналите, надвивайки световните номер 459 и 429, за да достигне финал на фючърс турнира от категория М15 в Будва. В хода на днешния ден българинът не съумя да покаже играта си от двубоите до момента, като имаше доста по-малък процент спечелени точки на първи сервис и беше в догонваща позиция през цялото време, което за съжаление, даде своето отражение върху крайния резултат и Симон-Антони отново остана на крачка от дебютен трофей, след като загуби с 4:6 4:6 от световния номер 474 Деймиън Венгер.

Нашенецът стартира изключително трудно срещата и още в откриващото си подаване бе изправен срещу пет брейкбола, като в крайна сметка след над 10-минутен гейм се пропука и изостана в резултата с брейк пасив. Постепенно ранният шок отмина и 21-годишният ни сънародник заигра на високи обороти, като неколкократно разполагаше с възможност за пробив, която съумя да оползотвори третия си опит в седмия гейм, за да възстанови паритета при 4:4. В минутите до края на частта Иванов за секунда допусна момент на разконцентрация, като подари точки на швейцареца чрез лековати грешки, което несъмнено му изигра лоша шега и той инкасира брейк в последния възможен момент, поради който дебютният сет бе записан в актива на съперника му.

Началото на втората част се оказа далеч по-обещаващо за родния талант, който се пребори, за да реализира ранен пробив на старта и излезе напред в резултата. Предимството на българина обаче не се задържа никак дълго, след като с нов слаб гейм на начален удар позволи на Венгер да осъществи рибрейк за 1:1. Постепенно сервиращите наложиха своето темпо, ала за съжаление, първи от тях се пречупи Симон-Антони, който допусна късен пробив в мача и предизвика серия от брейкове, което определено не беше в негов плюс и по подобие на предишния сет, десетият гейм се оказа пагубен за Иванов и надеждите му за първи трофей в мъжкия тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чудесната серия намери своя край: Иванов се препъна на крачка от трофея в Будва Мартин Петков
Теми:  
atp | бг тенис | българия | симон-антони иванов | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook