Чудесният сезон на Нори продължава, ще спори за титлата в Куинс!

от в 19:25 на 19.06.2021
Владислав Риждов

Британецът Камерън Нори продължава да демонстрира невероятната си форма от началото на сезона. По-рано днес световният №41 се класира за първия си финал на АТП 500 турнир, след като надделя над Денис Шаповалов в последователни сетове в Куинс. Нори се справи с резултат 7:5 6:3 и ще спори за трофея с друг отлично представящ се играч - Матео Беретини.

Началните минути на двубоя бяха на сметката на Шаповалов, който бе набрал инерция след победата си над Франсис Тиафо. Канадецът поведе с 3:1 за няколко минути и гледаше уверено към успех в сета. С течение на времето обаче Нори навлезе в обичайния си ритъм и бързо възстанови паритета, а след няколко равностойни гейма, пречупи канадският си съперник за втори път, осигурявайки си успеха в първата част.

Вторият сет започна равностойно, като и пред двамата се откриха възможности за пробив, но до такъв не се стигна. Подрепян от своите сънародници по трибуните, Нори пое за момент инициативата и съумя да пречупи съперника си в най-важният момент от срещата. Британецът реализира брейк за 5:3, след това на собствен брейк даде само точка на Шаповалов, класирайки се финалната среща от надпреварата. От началото на сезона Нори постигна пет победи над играчи от топ 20 и е на трето място по броя победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чудесният сезон на Нори продължава, ще спори за титлата в Куинс! Владислав Риждов
Теми:  
денис шаповалов | камерън нори | Обзори | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook