Чудесно начало за Григор Димитров на Уимбълдън

от в 17:20 на 27.06.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров започна по най-добрия начин участието си на Уимбълдън. Българинът победи №112 в ранглистата Бьорн Фратанджело с 6:3, 6:4, 6:2 за около час и половина игра.

Така Гришо прекъсна серията си от шест поредни загуби в официални мачове. Следващият му съперник ще бъде Жил Симон, който победи Янко Типсаревич с 3:1 сета. До момента французинът води с 5:1 в преките им срещи. Единственият успех на Димитров бе тази година в Бризбейн. Симон води и 1:0 в битките на тревни кортове като успехът му е в Куинс от 2009-а.

В откриващия сет Григор проби без особени затруднения за 4:2 и след 23 минути на корта вече имаше солиден аванс. Той затвори тази част за половин час игра с 6:3.

Първата ни ракета продължи серията си с пробив за 1:0 и след почивката. В крайна сметка той приключи сета за 31 минути игра.

Най-убедителен Гришо бе в третия сет, когато осъществи два пробива и не даде никакви шансове на американеца, който рядко участва на големи турнири и предимно се състезава във "Фючърс" и "Чалънджър" сериите.

Димитров има да защитава 90 точки за ранглистата, след като миналата година достигна трети кръг в състезанието. Бъдещият му съперник Симон пък е в по-трудна ситуация, тъй като миналата година се класира до четвъртфиналите. Там го отстрани Роджър Федерер. Именно през 2015-а световният №20 отбеляза и рекордното си класиране в Лондон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Чудесно начало за Григор Димитров на Уимбълдън Теодор Кафеджиев
Теми:  
григор димитров | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook