Чука и Стената удариха отново: Нестеров и Милев спечелиха престижен турнир в Италия!

от в 10:03 на 13.10.2024
Калоян Соколов

Пьотр Нестеров и Янаки Милев спечелиха своята втора съвместна професионална тенис титла. "Чука" и "Стената" триумфираха на надпреварата с награден фонд 25 хиляди долара (M25) в италианския средиземноморски курорт Санта Маргерита Ди Пула. Това беше шеста титла в кариерата на двойки за Нестеров и трета в тази на Милев, а сегашният им трофей е най-големият за тях като тандем.

Младата българска двойка доминираше от старта на седмицата на червените кортове и показа защо неслучайно има 2 достигнати 1/4-финала на Sofia Open, както и изигран Чаланджър финал през настоящия сезон.

Нашите сънародница не заубиха нито един сет по пътя към към титлата, като във финалната битка надиграха местните представители Алесандро Спасила и Матео Вавасори със 7:6(4) 6:3 за 83 минути игрово време.

Откриващият сет предложи равностойна игра през цялото време и не станахме свидетели на нито един пробив, но Нестеров и Милев доминираха изцяло в тайбрека, където се откъснаха напред с 6:2 точки и реализираха третия си сетбол.

Втората част се разви с осезаемо предимство за националните ни състезатели, които пробиха за аванс от 4:2 и оттам насетне нямаха никакви трудности да се поздравят със спечелването на мача и турнира.

Спечелването на трофея означава, че и двамата ни родни представители ще запишат нови рекордни класирания на двойки - Нестеров ще пробие в топ 300 на света, докато Милев ще влезе сред първите 400.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Чука и Стената удариха отново: Нестеров и Милев спечелиха престижен турнир в Италия! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Обзори | пьотр нестеров | фючърс | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook