"Чувам го, докато удрям топката": Циципас обвини Алкарас, че умишлено саботира играта му (видео)

от в 15:45 на 05.06.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас определно не показва, че има ясна идея и игрови потенциал, за да се справи с Карлос Алкарас към този момент и това се видя за пореден път през вчерашния ден. в 1/4-финалния сблъсък от Ролан Гарос между двамата, гъркът беше пределно мотивиран да сложи край на серията си от пет поредни поражения срещу носителя на трофея от Уимбълдън и предупреди, че е готов да опита нови неща на корта, с които да обърне тенденцията в съперничеството си с бившия номер едно, но испанецът ясно показа как е имал пълното право в последната си пресконференция да каже, че Циципас е удобен за него съперник.

Алкарас спечели откриващия сет на мача за едва половин час игорово време и проби в самото начало на втората част, но световният номер 9 все пак нямаше намерение да се предаде толкова лесно и доведе нещата до тайбрек. Там обаче испанецът беше във вихъра си и много скоро имаше аванс от 2:0 в отделните сетове. Тогава нервите на балакнеца видимо не издържаха и той реши да потърси вината на място, където я няма.

Шампионът от Монте Карло пристъпи към стола на главната съдийка Орели Торте и се оплака от своя съперник, обвинявайки го, че прекалява с нивото на децибелите и най-вече продължителността на звуците, които издава при нанасянето на удар:

"Никога не съм се оплаквал поради тази причина, само че е наистина изнервящо. Все още чувам пъшкането му, докато се подготвям за своя удар. Не е по време на самия удар, а точно преди да ударя топката" - заяви гъркът, който един вид обвини опонента си, че умишлено въздейства върху играта му.

Това обаче по никакъв начин не помогна на по-нискоранкирания тенисист, тъй като фаворитът не се впечатли изобщо от неговите претенции и го надигра също толкова убедително в следващия сет, за да запише 6-ти успех в също толкова мачове с бившия финалист в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Чувам го, докато удрям топката": Циципас обвини Алкарас, че умишлено саботира играта му (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook