Циципас демонстрира страхотно хладнокръвие и пречупи Зверев, за да оформи финалния сблъсък срещу Тийм в Пекин

от в 19:01 на 05.10.2019
В
Стефанос Циципас отново демонстрира шампионската си психика и пречупи Александър Зверев в качествен полуфинален двубой след 7:6(6) 6:4, за да си заслужи финален сблъсък срещу Доминик Тийм в Пекин.

Зверев все пак бе тенисистът, стартирал срещата изключително активно; германецът непрестанно подлагаше съперника си под натиск и го караше да изпада в незавидни защитни позиции, а ударите му летяха с изкусна острота.



Циципас в действителност трябваше да се бори за всяка една точка, а след като инкасира ранен брейк за 0:2, гъркът бе изправен пред нов брейкбол, но все пак Стефанос отрази тази опасност и най-накрая се разписа в резултата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1180494813474557952?s=20

Макар че Зверев имаше крайно осезаемо игрово предимство, немецът сякаш започваше да изглежда все по-нервен, а това се потвърди, след като Саша допусна рибрейк за 3:3 в гейм, започнал с два поредни аса.

От осъществяването на паритета нататък изведнъж Зверев драстично загуби увереността в играта си, а езикът на тялото на втория поставен ставаше все по-негативен. Същевременно Циципас вече стоеше значително по-добре в разиграванията и не рядко вземаше надмощие в размените от дъното на корта, а така характерните за стила на гърка излизания на мрежата зачестяваха все повече.

https://twitter.com/TennisTV/status/1180497927690706945?s=20

Всичко това доведе до многобройни трудности за шампиона от Женева, който инкасира втори пореден пробив, позволил на Циципас да сервира за успеха в сета, а в знак на ярост Зверев заби на няколко пъти ракетата си в корта. Този път обаче бе ред на балканеца да трепне и след моментален рибрейк резултатът отново бе изравнен.

https://twitter.com/doublefault28/status/1180504738309251077?s=20

В крайна сметка тайбрек трябваше да определи по-добрия от двамата в този неортодоксален сет, като пръв Циципас поведе с минипробив, но преимуществото му набързо бе парирано от Саша, който не след дълго поведе даже с два минибрейка и имаше възможността да приключи с тази част, сервирайки при 6:3.

Тогава съмнителен бекхенд на гърка закачи края на основната линия, което предизвика грешка от ракетата на Зверев, а след продължително разиграване, в което Циципас разгърна целия си активен арсенал, и вторият сетбол бе пратен в историята.

Последва прибързано действие на германеца, който по този начин допусна изравняване на точките, а скоро най-накрая бе ред и на Циципас да достигне до сетбол, когато след поредното необмислено излизане на Зверев на мрежата първият сет се реши в полза на представителя на Гърция.



През втория сет Саша заигра значително по-колебливо, докато в представянето на Циципас се усещаше страхотна увереност. Това доведе до ранен пробив за 2:1 в полза на Стефанос, който сякаш свръхестествено предугаждаше по удивителен начин всяко едно действие на своя съперник. Зверев просто нямаше с какво да изненада все по-добре играещия Циципас, който скоро се сдоби и с аванс от два пробива и 5:1 гейма.

https://twitter.com/doublefault28/status/1180504738309251077?s=20

Тоталното надиграване продължи и гъркът достигна до мачбол още в следващото подаване на Зверев, но въпреки това германецът отложи поражението си в този мач. Германецът дори достигна до брейкбол в последвалото подаване на своя опонент, а след страхотен ретур нелогичното се случи и Саша върна единия пробив.

https://twitter.com/doublefault28/status/1180511842248073217?s=20

Скоро немецът се доближи едва на гейм от съперника си, но в крайна сметка след безметежен сервис гейм в своя полза Циципас най-после се поздрави с победата в този вълнуващ тенис спектакъл.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас демонстрира страхотно хладнокръвие и пречупи Зверев, за да оформи финалния сблъсък срещу Тийм в Пекин В

Коментари





Следвайте ни в Facebook