Циципас елиминира Фриц в два сета; Вавринка показа характер срещу Чилич

от в 19:45 на 30.10.2019
В


Стефанос Циципас затвърди добрата си игра показана още в Базел и след няколко по-силни серии успя да се справи с друга от младите звезди - Тейлър Фриц. Гръкът сервира на високо ниво в хода на почти целия двубой и след 7:6(3) 6:3 си осигури поне още един мач в Берси.



В хода на срещата Стефанос освен че беше перфектен на начин удар със своите 13 аса, то той и допусна да загуби едва три точки при вкаран първи сервис, а имено това и му беше основното оръжие срещу феноменалния Фриц.

През първия сет двамата бяха повече от перфектни в своите сервис геймове и така се запазиха от пробиви, но в дългия гейм вдигналият оборотите Стефано успя да бъде все пак по-добрият и заслужено поведе. Във втората част отново гърка беше по-добрият, а след като проби за 3:1, той напълно подчини мача под свой контрол и така безпроблемно затвори срещата в своя полза.



В друга среща малко по-късно днес Стан Вавринка надделя над Марин Чилич след 7:6(3) 7:6(5).

Швейцарецът успя да спечели първия сет след тайбрек, а впоследствие и си извоюва и втория по същия начин, но този път доста по-трудно. Преди да се стигне до дългия гейм, Вавринка трябваше да наваксва пасив от 3:5 и два мачбола, преди благодарение на хладнокръвната си игра, все пак да успее да надделее в срещата след 7:5 в дългия гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас елиминира Фриц в два сета; Вавринка показа характер срещу Чилич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook