Циципас и Гофен ще спорят за място на финала в Ещорил

от в 01:15 на 04.05.2019
В
Стефанос Циципас и Давид Гофен днес спечелиха четвъртфиналните си мачове в Ещорил, като по този начин те си издействаха мач един срещу друг, който ще определи един от двамата финалисти в португалския град. Циципас и Гофен досега са се срещали пет пъти помежду си, като гъркът води с 3:2 победи, а последният им сблъсък идва през тази година на полуфиналите в Марсилия, където младокът демонстрира впечатляващ тенис, за да преодолее съпротивата на Гофен, а впоследствие и да спечели турнира. Единственият им двубой на землените кортове обаче е в полза на Давид, който през 2018-та побеждава младока в два тежки сета.

Циципас днес преодоля съпротивата на местния квалификант Жоао Домингес след 7:6(3) 6:4. Все пак именно представителят на домакините имаше подем в първата част, след като той проби за 2:1. Гъркът обаче се мобилизира в последния възможен момент и когато съперникът му сервираше за успеха в сета, Стефанос изравни геймовете.

Така се стигна до тайбрек, в който двамата си размениха не малко минибрейкове, като по-стабилен се оказа именно първият поставен, който остави опонента си с четири точки в дългия гейм.



Втората част започна с няколко трудни подавания за Домингес, който в крайна сметка се пропука в ,,Тилдъновия гейм”. Португалецът все пак съумя да реализира рибрейк под бурните овации на публиката, само че радостта му бе краткотрайна, след като Циципас осъществи трети пореден пробив в сета, който този път бе затвърден на нула.



Гофен пък трябваше да прави обрат срещу Малек Джазири, за да спечели след крайното 4:6 7:6(4) 6:2. Белгиецът започна силно, за да поведе с 3:1, но впоследствие загуби пет от последвалите шест гейма, за да се окаже със сет пасив.



Във втората част обаче Давид започна да ,,лети по корта” и набързо си изгради убедителното предимство от 4:1 и два пробива аванс. Скоро белгиецът поведе и с 5:2, когато на два пъти сервираше за успех в сета, като и в двата гейма Джазири спаси по един сетбол на ретур, за да се стигне до връщане и на двата брейка, като частта трябваше да бъде решена в тайбрек.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1124337454935199744?s=20

В него отново четвъртият поставен започна по-силно, преди да бъде настигнат за сетен път. Все пак Давид се добра до преднина от 6:4 точки, като от общо третия си сетбол той съумя да затвори сета в своя полза.

https://twitter.com/doublefault28/status/1124343406354944000?s=20

Третият сет се разви по подобие на втория, като Гофен отново се сдоби с аванс от двоен пробив, но за разлика от предишната част, този път белгиецът не допусна да бъде догонен, а след уверен гейм на 30 мястото му на полуфинал бе подсигурено.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас и Гофен ще спорят за място на финала в Ещорил В

Коментари





Следвайте ни в Facebook