Циципас и Медведев намериха с лекота мястото си във финалната осмица на надпреварата във Вашингтон!

от в 03:54 на 02.08.2019
В
Стефанос Циципас затвърди реномето си на фаворит в двубоя си срещу Джордън Томсън и стигна до успех с 6:3 7:6(4). Топ поставеният не загуби нито веднъж подаването си в хода на срещата, показвайки тенис на много високо равнище и заслужено продължава към фазата на четвъртфиналите.



 

В първите минути Томпсън бе напълно равностоен на именития си съперник и неколкократно го остави абсолютно безпомощен, пласирайки серия от чудесни форхенди. Постепенно Циципас започна да показва по-високата си класа, като променяше с лекота темпото и бележеше множество уинъри от двете страни. Австралиецът често оставяше в неведение от следващия ход на съперника и не можеше да предвиди действията му, което беше от голяма полза на Стефанос и той стигна до брейк в третия гейм, а оттам насетне сервираше безкомпромисно, осигурявайки си спечелването на първата част.



Във втория сет двамата се представяха отлично на начален удар и шансовете пред посрещащите бяха кът. До 4:4 единствениите такива се появиха пред Джордън, ала твърде пасивната му нагласа в тези ситуации му попречи да стигне до пробива и водачът в схемата се измъкна от трудното положение. В деветия гейм австралийският тенисист допусна голям брой грешки в стремежа си да играе близо до линиите, но сервисът му се притече на помощ и той измъкна подаването си. Впоследствие гръкът трябваше да отразява сетбол и го стори с безупречна игра в защита, а в крайна сметка се наложи изиграването на тайбрек, където световният номер шест бе на висота и заслужено триумфира. В утрешния ден пък Стефанос ще премери сили с един измежду Джон Иснър и Беноа Пер.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157091408232308736

Още един от големите фаворити в лицето на Даниил Медведев също продължава напред. Руснакът не среща особени затруднения в сблъсъка си с Франсис Тиафо и се наложи с 6:2 7:5. Тиафо имаше силен старт и офанзивния му стил на игра му донесе ранна възможност за пробив, само че третият поставен не допусна да изостане в резултата и този момент сякаш пречупи нещо в местния представител, който не взе нито гейм повече до края на сета. Във втората част Медведев стигна до брейк по много необичаен начин, тъй като Франсис удари наглед неспасяем дланен удар по диагонала и тръгна да празнува спечелването на точката, но Даниил върна топката в опразнения корт. Шампионът от София имаше проблеми с приключването на срещата и паритетът се върна при 5:5, ала световният номер 10 отново взе подаването на противника и този път не сбърка сервирайки за победата.

 

https://twitter.com/TennisTV/status/1157076721612599298

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас и Медведев намериха с лекота мястото си във финалната осмица на надпреварата във Вашингтон! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook