Циципас изнесе солиден мач срещу Пер и се поздрави с първи полуфинал от май месец насам

от в 03:34 на 03.08.2019
В
Стефанос Циципас се класира за първи полуфинал от над два месеца време и общо седми за сезона, надигравайки Беноа Пер със 7:5 6:0 в един мач на високи обороти, изпълнен с множество красиви разигравания и класни изпълнения от страна на двамата. Този успех е особено ценен за балканеца, тъй като ще го вкара в топ 5 на световния тенис от понеделник.



Циципас откри срещата с уверено подаване и същевременно изправи съперника си пред трудно изпитание в следващия гейм, но прословутият бекхенд на Беноа отново беше на необходимата висота и той стигна до равенството. Впоследствие французинът дръпна с 0:40, само че предприе ненужен риск с някои изпълнения и брейк нямаше. Стефанос продължаваше методично да натиска дланния удар на опонента си, като грешките от ракетата на Пер не закъсняваха, ала той удържаше паритета с помощта на първия си сервис, макар често да допускаше двойни грешки. Постепенно доминацията  на сервиращите се засили неимоверно и до 6:5 в полза на младока нямаше изненади. Точно тогава десетият поставен изигра безобразен гейм на начален удар, който приключи с неточност от форхенд на опразнен корт, а Беноа изрази яростта си от загубата на сета, чупейки поредната ракета в своята кариера.



Втората част стартира с поредните неточности от форхенд страната на Пер, което още повече го вбеси и той търсеше уинърите при всяка възможност, което не се увенча с благоприятна за него развръзка и стабилността на водача в схемата му донесе нов пробив, както и преднина от 3:о. Световният номер 30 всячески се опитваше да разбие ритъма на Стефанос, търсейки елемента на изненадата с непрестанни пуснати топки, които бързоногият грък достигаше почти винаги и след това най-често завършваше прецизно на мрежата с удар над глава. Някъде по това време се развилня и голям скандал между двамата, защото Циципас видимо уморен при 40:40 в третия гейм реши да сменя обувките си, а французинът възропта, заявявайки, че това е редовен трик от страна на съперника му, за да си отдъхне. Последвалото разиграване отиде на сметката на младока и Пер сам седна и демонстративно тръгна да сменя своите обувки.

https://twitter.com/MRisingStar18/status/1157444376072720384

Тези протести не доведоха до нещо позитивно за по-ниско ранкирания тенисист и той остана сякаш изцяло вглабен в конркетната ситуация, "сдавайки" всички геймове до края на срещата и по този начин балканецът продължи към финалната четворка, където го очаква един измежду Ник Кирьос и Норберт Гомбош.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157447489185882113

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас изнесе солиден мач срещу Пер и се поздрави с първи полуфинал от май месец насам В

Коментари





Следвайте ни в Facebook