Циципас: Мисля да започна да танцувам всеки път, когато побеждавам Медведев

от в 11:07 на 29.05.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев и Стефанос Циципас вероятно са двамата играчи в ATP Тура, които най-отявлено показват колко много не се харесват помежду си. Точно този факт винаги е правел техните мачове изключително интересни, тъй като напрежението винаги е витаело във въздуха и у нас определено се е създавало усещането, че това е нещо повече от просто тенис двубой.

Наскоро Медведев и Циципас се срещнаха в полуфиналите на Мастърса в Рим, където руснакът записа своята първа победа над този съперник на землена настилка и реши да я отпразнува с танц, чрез което до голяма степен си отмъсти на световния номер 5 за случилото се миналата година в Синсинати, когато гъркът постъпи по същия начин след успеха си над някогашния водач в ранглистата на ATP.

Изглежда обаче самият Циципас не се е засегнал от поведението на един от най-големите си конкуренти и явно би бил щастлив, ако танците се превърнат в запазена марка след срещите между него и Медведев:

"Всъщност беше забавно. Не бях ядосан или разстроен по някакъв начин от поведението му. Все пак направих абсолютно същото няколко месеца по-рано. Нека танцуваме. Явно всеки от нас ще изпълнява танц след победа над другия. Аз поне си мисля да го въведа като традиция. Би било наистина забавно.

Истината е, че Даниил ме изненада в този мач със своята стабилност и мощ от дъното на корта. Много добре познавам неговите качества, само че в миналото съм имал страхотни резултати на клей, докато нещата не стояха точно така при него и бях напълно уверен в силите си да спечеля. Знам, че Медведев е в страхотна форма през сезона и очаквах да играе добре, но не чак толкова добре, колкото в онзи ден. Сега съм напълно наясно с подобрените му способности върху червена настилка и се надявам да съм по-подготвен, ако се срещнем отново" - коментира бившият финалист от Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Мисля да започна да танцувам всеки път, когато побеждавам Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook