Циципас: Не съм виждал никой да удря топката като Алкарас; чувствам се безпомощен срещу него

от в 16:52 на 05.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас очевидно вече има своето място в съзнанието на Стефанос Циципас и му е нанесъл тежък психлогически удар през вчерашния ден, когато го надигра в последователни сетове на 1/4-финалите на Ролан Гарос. Карлитос вече е в серия от 6 победи в също толкова срещи с гърка, който е загубил последните 8 сета в тяхното съперничество и сам призна, че продължава да се чувства абсолютно безпомощен в сблъсъците си с шампиона от Уимбълдън:

"Смятам, че притежавам едни от най-качественит удари в професионалния тенис, но когато се изправям срещу Карлос, абсолютно всеки път получавам насреща ниво на ударите, което не съм виждал от нито един друг свой съперник в Тура. Признавам си, че този факт определено ме изнервя и постоянно трябва да излизам от проблемни ситуации, защото Карлос удря топката с изключително силен топспин и я насочва със страхотна дълбочина, а аз просто нямам отговор за този начин на игра.

Истината е, че той ме превъзхожда по отношение на физическата сила, но използва това по много конструктивен начин, изграждайки постепенно точката. Много рядко съм се чувствал толкова безпомощен на корта. Много малък брой играчи са ме карали да изпитвам подобно усещане. Бих могъл да ги изброя на пръстите на едната си ръка и вероятно бих добавил само още един или двама към списъка.

Чувствам как нямам какво повече да предложа на корта. Просто оптимизирам играта си и се опитвам да се задържа максимално дълго в мача, но нямам контрол над събитията в нито един момент. Изглежда, че няма никакво значение какво правя. Той е изключително бърз и достига до топки, които са невъзможни за голяма част от другите тенисисти. По-силните удари не са опция срещу него. Винаги знаеш, че ще трябва да отиграеш още една топка в повече, когато Карлос е от другата страна на мрежата. Това те поставя под допълнително напрежение и днес пропуснах няколко смача и лесни удари, които отигравах досега винаги в хода на турнира" - сподели своето отчаяние Циципас по време на последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Не съм виждал никой да удря топката като Алкарас; чувствам се безпомощен срещу него Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook