Циципас обърна рожденика Хуркач в Ротердам

от в 23:58 на 11.02.2020
Петър Колев
Световният №6 Стефанос Циципас се справи с рожденика Хуберт Хуркач в първи кръг на първия за годината турнир от категорията ATP 500 в Ротердам след обрат от сет пасив. Гъркът спечели 12 от последните 14 гейма, за да се наложи с 6:7(2) 6:3 6:1 над 23-годишния поляк. Това е едва трета победа за 2020 г. за водача в схемата, който беше победен от канадеца Милош Раонич в третия кръг на Australian Open в последователни сетове.

Мачът започна отлично за Хуркач, който се възползва от непредизвиканите грешки на своя опонент още в третия гейм, като реализира пробив за 2:1. Трудности в неговите сервис геймове се появиха в осмия гейм на частта, когато спаси точка за връщане на пробива и особено при гейма, в който сервираше за спечелване на сета. Полякът пропиля аванс от 40:0 и три сетпойнта, губейки следващите пет точки, за да допусне изравняване - 5:5. Все пак се достигна до тайбрек, в който грешките на Циципас бяха повече от необходимото и така Хуркач съумя да затвори частта от петия си опит - 7:6(2).



Преди началото на втората част гъркът използва "медицински таймаут" заради болка в дясното рамо. Сетът не започна по-добре за световния №6, който се намери в ситуация от изоставане с пробив - 0:2. Последва огромен спад в играта на световния №29, който не намираше сервиса си и драстично увеличи броя на непредизвиканите грешки. От друга страна Циципас заигра много по-агресивно и пласираше отлични удари от дъното на корта. Той реализира три пробива във втората и два пробива в третата част, с което достигна до крайния успех след 6:3 и 6:1. Във втори кръг на надпреварата представителят на Гърция ще се изправи срещу Алиаж Бедене, който се справи с Беноа Пер в два сета - 6:2 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас обърна рожденика Хуркач в Ротердам Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook