Циципас описа трудния път, през който е минал баща му

от в 19:48 на 12.05.2020
Диана Андреева

Световният № 6 Стефанос Циципас публикува сърдечно съобщение в акаунта си в социалните медии, в което описва трудния път и житейската история на баща си - Апостолос Циципас.


Ето съобщението, което Стефанос публикува в акаунта си в Instagram.


https://www.instagram.com/p/CABNmopgDkN/?igshid=1oz65bocxjha1

"Започнах от много далече, дойдох от едно мъничко селце, разположено в северния квартал на Кардица, наречено Проастио. Произхождах от по-нисък клас семейство, работещо в селскостопанския бизнес. Семейство, което се опитваше да отгледа и изхрани четири деца. Не получавах много като малък".


"Да играя тенис в двора на къщата ни, заедно с моя брат, беше неизменима част от ежедневието ми. Бьорн Борг и Джон Макенроу бяха нашите идоли, докато растяхме".


"Мечтата ми винаги беше да уча, тогава това беше най-добрият начин да получаваш знания. Образованието щеше да определи бъдещето ми, винаги cъм го осъзнавал".


"Попаднах в университета по спортни науки няколко години по-късно. Една от мечтите ми се сбъдна. Именно там за първи път се запознах с истинския тенис. Влюбих се в него още от първия момент".


Циципас


"По време на следването си реших да се специализирам в тениса, гледах напред и търсех възможност да ставам по-добър с всики изминал ден. В крайна сметка започнах да учacтвaм в местни турнири и състезания".


"Не след дълго срещнах съпругата си Юлия на един професионален турнир на WTA, проведен в Атина, Гърция. И така моето участие и развитие в спорта буквално „излетяха“.


"Мечтата ми беше да намеря съвършенство. Тенисът ми дава неограничена обратна връзка, за да открия най-добрите си качества, действа ми като психотерапия".


"Живея и сбъдвам една мечта, мечта на всеки треньор по тенис. Аз съм част от най-високото ниво на професионалния тенис, тренирам децата си и това прави всичко толкова специално".


"Не знам какво ми предстои в бъдеще и не искам да знам, защото настоящето е всичко, което има значение. Толкова съм благодарен за това, докъде ме е довел животът. Всеки ден, когато се събудя, съм на мисия в ползa нa обществото, любимите си хора и спорта тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас описа трудния път, през който е минал баща му Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook